Το νέο άγαλμα της βασίλισσας Ελισάβετ διχάζει τα social media και γίνεται viral, αλλά όχι για καλό

Το νέο άγαλμα της βασίλισσας Ελισάβετ διχάζει τα social media και γίνεται viral, αλλά όχι για καλό
PACEMAKER PRESS via Facebook/Antrim and Newtownabbey Borough

Στα social media οι χρήστες διαφωνούν για το νέο άγαλμα της βασίλισσας Ελισάβετ και ο λόγος ακούει στο όνομα Robin William.

Ένα ολοκαίνουργιο άγαλμα της βασίλισσας Ελισάβετ αποκαλύφθηκε, όμως οι αντιδράσεις του κόσμου δεν είναι και τόσο... ψύχραιμες.

Το γλυπτό αποκαλύφθηκε στους κήπους του Antrim Castle στη Βόρεια Ιρλανδία την περασμένη εβδομάδα. Το έργο ανατέθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Antrim and Newtownabbey Borough Council προς τιμήν της για να αποτίσει φόρο τιμής στη «χάρη, τη σταθερότητα και τη δια βίου αφοσίωσή της στη δημόσια υπηρεσία».

Ωστόσο, μετά τα αποκαλυπτήριά του, το άγαλμα της βασίλισσας Ελισάβετ, που φιλοτεχνήθηκε από τον καλλιτέχνη Anto Brennan, έχει δεχτεί επικρίσεις, με ένα άτομο να λέει ότι μοιάζει περισσότερο με τον χαρακτήρα του Robin William στην κωμική ταινία Mrs Doubtfire παρά με την εκλιπούσα μονάρχη.

Δύο χρόνια μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, η μοναρχία στη Βρετανία έχει μια ευκαιρία ακόμα

Οι διχασμένες αντιδράσεις στα social media

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μέσα από τα social media εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή τους με τη βασιλική ιστορικό και σχολιάστρια Dr Tessa Dunlop να το χαρακτηρίζει «απαίσιο».

Ένας άλλος έγραψε «Δεν είμαι βασιλικός, αλλά αυτό είναι απλά μια προσβλητική καρικατούρα», ενώ κάποιος άλλος σχολίασε «Ας είμαστε ευγνώμονες που η βασίλισσα Ελισάβετ γλίτωσε από την απογοήτευση να δει αυτό το απαίσιο άγαλμα από κοντά».

Η τοπική σύμβουλος Vera McWilliam δήλωσε στο BBC News Northern Ireland: «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, δεν μοιάζει με τη βασίλισσα σε καμία περίπτωση». Ωστόσο, ο Paul Dunlop, ο τοπικός αντιδήμαρχος πρόσθεσε: «Είναι θέμα προσωπικού γούστου, ο καθένας έχει τη δική του γνώμη, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι αυτό που αντιπροσωπεύει το γλυπτό».

Ωστόσο, υπήρξε και ένας χρήστης των social media που υπερασπίστηκε τον καλλιτέχνη. «Τόσο κρίμα που οι άνθρωποι μπορούν να βρουν μόνο λάθος σε αυτά, αλλά να μην σκέφτεστε τον χρόνο και την προσπάθεια που έχει καταβάλει αυτός ο τύπος για να τα φτιάξει».

Σε δήλωσή του το Antrim and Newtownabbey Borough Council δήλωσε «Το συμβούλιο είναι ευχαριστημένο με τη γενικά θετική ανταπόκριση στο νέο γλυπτό της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' στους κήπους του Antrim Castle. Αναγνωρίζει ότι η τέχνη μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει διαφορετικές απόψεις, αλλά είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το γλυπτό έχει γίνει θερμά δεκτό από τους περισσότερους που το έχουν δει από κοντά».

«Το άγαλμα αποτυπώνει υπέροχα τη χάρη και τη σταθερότητα της Μεγαλειότητάς της, αποτελώντας έναν κατάλληλο φόρο τιμής στην εξαιρετική ζωή και βασιλεία της. Το συμβούλιο είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένο με τον τρόπο με τον οποίο το γλυπτό συμπληρώνει το περιβάλλον του, καθώς στέκεται δίπλα στο άγαλμα του πρίγκιπα Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου», ειπώθηκε ακόμα στην ανακοίνωση, ενθαρρύνοντας στη συνέχεια όλο τον κόσμο να έρθει από κοντά να το δει.

Ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να ενισχύουν ορισμένες αρνητικές απόψεις, το συμβούλιο ενθαρρύνει όλους να επισκεφθούν τους Κήπους του Κάστρου του Antrim και να γνωρίσουν από κοντά το γλυπτό.

Τα αποκαλυπτήρια του νέου αγάλματος γίνονται καθώς αποκαλύφθηκε επίσης ότι σχεδιάζεται ένα νέο εθνικό μνημείο προς τιμήν της βασίλισσας στο πάρκο St James, στην καρδιά του Λονδίνου. Η τοποθεσία, που εγκρίθηκε από τον βασιλιά Κάρολο και τον πρωθυπουργό Keir Starmer, επιλέχθηκε λόγω της εγγύτητάς της στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, και της ιστορικής και συνταγματικής σημασίας της, αλλά και λόγω μιας συγκλονιστικής προσωπικής σύνδεσης με την Ελισάβετ - τα κοντινά αγάλματα των αγαπημένων της γονιών.