Σταρ σε απόγνωση

Πόσοι άνεργοι είναι μαζεμένοι στα εξώφυλλα

Ποτέ άλλωστε στην (ανάλαφρη) ιστορία της ελληνικής showbiz δεν είχαμε τόσους άνεργους star. Στρατιές επωνύμων γεμίζουν τις σελίδες των περιοδικών (και των site φυσικά), φορώντας μαγιό, κουβαλώντας μωρά ή τσάντες με ψώνια και "τυχαία" πέφτουν πάνω στους παπαράτσι και οι περισσότεροι από αυτούς είναι ανεπάγγελτοι. Και όχι κάποια τυχαία εποχή, αλλά στα μέσα του Σεπτέμβρη.

Εν τω μεταξύ γράφουν οι τίτλοι, "Ο τάδε διάσημος ηθοποιός" ή "Η τάδε γνωστή παρουσιάστρια" και κανείς από αυτούς δεν έχει πραγματικό αντικείμενο εργασίας, μόνο ιδιότητα. Όχι ότι φταίνε οι ίδιοι, που δεν έχουν δουλειές, απλά τονίζουμε το παράδοξο της υπόθεσης. Παλαιότερα, όταν κάποιος δεν είχε προτάσεις για δουλειά, είχαμε την κλισέ απάντηση "Αυτή τη σεζόν, είπα να ξεκουραστώ και να μην δουλέψω". Φέτος, τέλειωσαν οι δικαιολογίες, αλλά δυστυχώς όσοι έχουν δουλειά δεν είναι και απαραίτητα οι πιο κατάλληλοι. Φίλη και μεγαλoστέλεχος καναλιού, σχολίαζε πρόσφατα σε παρέα: "Από δω και στο εξής θα δουλεύει ο πιο φτηνός παρουσιαστής". Το φτηνός μπορείτε να το εκλάβετε όπως θέλετε.

Όταν ξεκίνησε η ελληνική κρίση, ψάχνοντας να βρούμε δικαιολογίες ώστε να γλυκάνουμε το δηλητήριο. Λέγαμε ότι τουλάχιστον, σε τέτοιες εποχές θα ξεκαθαρίσει λίγο η κατάσταση και θα επιβιώσει αυτό που αξίζει, ενώ η σκαρταδούρα θα κάτσει στα σκουπίδια όπου και ανήκει. Πέσαμε πολύ έξω, τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι. Δεν ξέρω αν στο εμπόριο ή σε άλλο τομέα απέδωσε το ξεκαθάρισμα, στα Media και κυρίως στην ελληνική τηλεόραση, αντί το τοπίο να ξεδιαλυθεί, έπεσε σε κωματώδη κατάσταση. Όχι απλώς δεν καθάρισε η κατάσταση, αλλά η κρίση έκανε τα πάντα ανούσια και πεθαμένα. Το βλέπει κανείς στα τούρκικα σίριαλ που κατέκλυσαν όλες τις τηλεοπτικές ζώνες, στις συνεχόμενες επαναλήψεις και στις φτηνές παραγωγές. Η κρίση δεν δημιούργησε τίποτε καινούργιο στην τηλεόραση, απεναντίας λειτούργησε αντίστροφα. Αντί να γεννήσει νέα πράγματα, δημιουργικά με φρέσκες ιδέες και πρόσωπα, το σύστημα ψόφησε. Και ψόφησε γιατί εξ αρχής γεννήθηκε άρρωστο.

Στα τέλη της δεκαετίας του 80 -λίγο πριν αρχίσουν να εκπέμπουν το Mega και ο Αντ1- έγινε μια έρευνα από Ιταλούς εμπειρογνώμονες, για το πόσα κανάλια μπορεί να "αντέξει" η Ελλάδα. Το αποτέλεσμα ήταν, μόλις δυόμισι, μαζί με τα κρατικά. Οπότε ο καθένας ας βγάλει το συμπέρασμά του πριν δείξει με το δάχτυλο τον φταίχτη.

Υστερόγραφο:
Άσχετο με το θέμα (αν και όχι απαραίτητα, ειδικά αν κάνετε τη σύνδεση με τη φτήνια), αλλά κάπου πρέπει να το πω. Θερμή παράκληση, εσείς τα celebrities, που έχετε κάτι δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες φίλους και followers στα social media και που ποστάρετε την κάθε γελοία γόβα που δοκιμάζετε, ένα ηλιοβασίλεμα σε μια παραλία ή μια ανώφελη πρασινάδα με λουλούδια, ας χαραμίζατε ένα tweet ή ένα σχόλιο για αυτούς τους υπερανθρώπους που αγωνίζονται στους Παραολυμπιακούς και κάνουν εμάς τους αρτιμελείς να δείχνουμε σαν σωματικά ανάπηροι. Είναι ιστορίες θάρρους και έμπνευσης και αξίζει να την μοιραστείτε με τα τόσα πιτσιρίκια που σας ακολουθούν. Η ανθρωπιά, είναι πανανθρώπινο συναίσθημα και ίσως η πιο σημαντική αξία, μέσα στο δικό μας μικροσύμπαν που έχουμε δημιουργήσει και στις εγωκεντρικές ζωές που όλοι μας ζούμε.

Διαβάστε επίσης:

Από πότε η αρετουσάριστη φωτογραφία έγινε της μόδας;

Έλενα Παπαβασιλείου: «Στην πρώτη μου δουλειά, άλλαζα 3 συγκοινωνίες για να πάω»

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης