IKEA Running Team: Έτρεξε για τα παιδιά και έβαλε στον χάρτη έναν ακόμη «Σταθμό Χαράς»!

IKEA Running Team: Έτρεξε για τα παιδιά και έβαλε στον χάρτη έναν ακόμη «Σταθμό Χαράς»!

Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα στον κόσμο από το να προσφέρεις κάτι σε κάποιον που το έχει ανάγκη, ειδικότερα όταν αυτός ο κάποιος είναι ένα μικρό παιδί! Τα παιδιά αποτελούν την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα και η αλήθεια είναι ότι εμείς οι μεγάλοι, οφείλουμε να κάνουμε κάθε μέρα τον κόσμο τους περισσότερο όμορφο και πολύχρωμο και την ίδια ώρα, να δημιουργούμε συνεχώς νέους «Σταθμούς Χαράς» για εκείνα.

Ένα παιδικό χαμόγελο είναι αρκετό για να ομορφύνει και τον δικό μας κόσμο, οπότε το σίγουρο είναι ότι αξίζει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να τα βοηθήσουμε, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να… τρέξουμε λιγάκι παραπάνω. Αυτό έκανε, πάντως, η ομάδα της ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS!

ik1

Ναι, το τρίτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, η IKEA Running Team, βρέθηκε στα Ιωάννινα και έτρεξε στη διοργάνωση «Ioannina Lake Run», ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα που φιλοξενούνται τα τελευταία χρόνια στα Ιωάννινα!

ik2

Μοναδικός σκοπός της ομάδας ήταν να κάνει την καθημερινότητα των παιδιών στη χώρα μας καλύτερη. Αυτό, το έχει ήδη καταφέρει η IKEA σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, μέσα από το Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Σταθμοί Χαράς» που δημιούργησε πριν από πέντε χρόνια. Με τη βοήθεια του κόσμου, όμως, που συμμετέχει στις δράσεις της και τρέχει μαζί της, μπορεί να δημιουργεί συνεχώς νέους «Σταθμούς Χαράς», στηρίζοντας έτσι δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και διαμορφώνοντας λειτουργικούς χώρους όπου τα παιδιά μπορούν να περνούν όμορφες στιγμές!

ik3

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, λοιπόν, η ΙΚΕΑ ήταν επίσημος υποστηρικτής της διοργάνωσης και η IKEA Running Team συμμετείχε στον «11ο Γύρο της Λίμνης Ιωαννίνων» με περισσότερες από 370 συμμετοχές, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονταν και πολλά, γνωστά πρόσωπα της ελληνικής showbiz!

Ο Θοδωρής Μαραντίνης, ο Αλέξης Γεωργούλης, η Τόνια Σωτηροπούλου, η Ευγενία Σαμαρά, ο Γιάννης Ποιμενίδης, ο Νίκος Σκιαθίτης και ο Βασίλης Τσανταρλιώτης. Όλοι τους πήγαν στα Ιωάννινα και έτρεξαν για τα παιδιά καθώς για κάθε συμμετοχή σε αγώνα της διοργάνωσης με την IKEA Running Team, η ΙΚΕΑ προσέφερε 5 ευρώ στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Σταθμοί Χαράς»!

ik4

Αισιοδοξία, ενέργεια και πολλά παιδικά χαμόγελα αποτελούσαν το σκηνικό στα Ιωάννινα το τρίτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, διότι την ώρα που οι μεγάλοι έτρεχαν, τα παιδιά… δημιουργούσαν, με θέα τη λίμνη Παμβώτιδα!

ik5

Στο περίπτερο της IKEA, στην πλατεία Μαβίλη, λειτούργησαν παράλληλα με τη διοργάνωση εικαστικά εργαστήρια για τα παιδιά σε συνεργασία με τον σύλλογο Πτυχιούχων Ανώτατων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου. Oι μικροί καλλιτέχνες, λοιπόν, ζωγράφισαν και δημιούργησαν τους δικούς τους δρομείς, αντλώντας έμπνευση από την από την αρχαιότητα έως και τη σημερινή εποχή!

Οι συμμετοχές των παιδιών ήταν πολλές και τα έργα τους ευφάνταστα και πολύ ξεχωριστά, όπως η δημιουργία του κάθε παιδιού που είναι χαρούμενο και διαθέτει τα κατάλληλα μέσα και φυσικά, τον κατάλληλο χώρο για να βγάλει στην επιφάνεια τη δημιουργική του πλευρά. Για αυτό είναι σημαντικό να τρέχουμε για τα παιδιά και για αυτό η ΙΚΕΑ συνεχίζει το έργο της. Άλλωστε, ένας ακόμη «Σταθμός Χαράς» στον χάρτη, είναι αρκετός για να κάνει το σήμερα μας πιο όμορφο και να θέσει τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο!

ik6