To Mediterranean College ανοίγει τον φάκελο «Διατροφή»

Online forum με θέμα: «Περί διατροφής: Η καλύτερη φίλη ή ο χειρότερος εχθρός;»

H Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College διοργανώνει διαδικτυακή διημέριδα (Online Forum) για τη διατροφή και τους παράγοντες που την επηρεάζουν, με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων. Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ευημερία σε οποιαδήποτε ηλικία. Το θέμα διατροφή, υγιεινή και μη πρόσληψη τροφής, είναι ένα θέμα που απασχολεί την πλειοψηφία των ανθρώπων κάποια χρονική στιγμή της ζωής τους. Κάποιους συνανθρώπους μας το θέμα διατροφή αγγίζει ή και ξεπερνά τα όρια της διαταραχής.

Το Online Forum με θέμα “Περί διατροφής: Η Καλύτερη Φίλη ή ο Χειρότερος Εχθρός;” αποτελείται από δύο μέρη, με τις εξής θεματικές:

  • Μέρος Α- “Χρήση και Κατάχρηση στην Πρόσληψη Τροφής & Διατροφικές Διαταραχές”.

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, 17.00-19.00.

  • Μέρος Β- “Το Συναισθηματικό Βάρος”.

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021, 17.30-19.30.

Οι εκδηλώσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω YouTube

ΣΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ &

ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ, ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Μέρος Α->19/4/21, 17.00-19.00:

“Χρήση και Κατάχρηση στην Πρόσληψη Τροφής & Διατροφικές Διαταραχές”

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ/ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

  • Ιωάννα Αδαμίδου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος & Βιολόγος, Bioiatriki+ Nutrition & ΒιοΚλινική, Θεσσαλονίκης.

Η κ. Αδαμίδου θα επικεντρωθεί στις “Υγιείς διατροφικές συνήθειες ενάντια στις θερμίδες”, μιλώντας για την προέλευση των διατροφικών συνηθειών, την υιοθέτηση υγιών διατροφικών συνηθειών, τη σημασία των θρεπτικών συστατικών και του τρόπου ζωής έναντι των θερμίδων, και την επίτευξη μιας υγιούς σχέσης με το φαγητό ιδίως σε συνέχεια κάποιας διατροφικής διαταραχής.

  • Χριστίνα Ζουρνά, Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια, με εξειδίκευση στις διαταραχές πρόσληψης τροφής.

H κ. Ζουρνά θα μιλήσει σχετικά με τα συμπτώματα, την αιτιοπαθογένεια και τους τρόπους αντιμετώπισης των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής. Οι Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής καθορίζονται από τις αρνητικές πεποιθήσεις και συμπεριφορές που έχουν υιοθετήσει τα άτομα για τον εαυτό τους, τις διατροφικές τους συνήθειες, το σχήμα του σώματος και το βάρος τους. Μπορούν να αναγκάσουν τους ανθρώπους να υιοθετήσουν μείωση της πρόσληψης τροφής, υπερβολική κατανάλωση και αντισταθμιστικές συμπεριφορές (όπως έμετος και υπερβολική άσκηση). Οι Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (ΔΠΤ) μπορεί να υφίστανται μόνες τους ή να συνυπάρχουν με άλλες ψυχικές διαταραχές, όπως διαταραχές προσωπικότητας, αγχώδεις ή συναισθηματικές διαταραχές. Οι ΔΠΤ οφείλονται σε σύνθετους παράγοντες, γενετικούς, ψυχολογικούς, περιβαλλοντικούς και ενδοοικογενειακούς παράγοντες καθώς και κοινωνικοπολιτισμικές επιδράσεις. Η δυτικόμορφη κουλτούρα από τη μία επιβάλλει το πρότυπο της λεπτής σιλουέτας και από την άλλη ενθαρρύνει την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων τροφής.

  • Αγγελική Κύρτσου, BioPsychologist, Gestalt Psychotherapist tr.

Η κ. Κύρτσου θα μιλήσει για την επαγγελματική υποστήριξη και αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών και τη διαδρομή προς την θεραπεία.

Συντονισμός: Γεωργία Νασιοπούλου, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας, Mediterranean College Θεσσαλονίκης.

Μέρος Β->13 /5/21, 17.30-19.30:

“Το Συναισθηματικό Βάρος”

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ/ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

  • Δρ Πηνελόπη Λουκά, C.Psychol, AFBPsS, Επικεφαλής Σχολής Ψυχολογίας, Mediterranean College.

Η Δρ. Λουκά θα μιλήσει για την συναισθηματική διατροφή, τη σχέση φαγητού και διάθεσης και προτάσεις που σχετίζονται με τον τρόπο αντιμετώπισης καθώς δεν τρώμε πάντα μόνο για να ικανοποιήσουμε τη σωματική πείνα. Αρκετοί είναι αυτοί που στρέφονται στο φαγητό για άλλους λόγους, όπως άγχος και στρες ή για να «ανταμείψουν» τον εαυτό τους. Τις περισσότερες φορές, αυτό γίνεται με πρόχειρα φαγητά, γλυκά και άλλα ανθυγιεινά τρόφιμα. Κατά τη συναισθηματική διατροφή, το φαγητό χρησιμοποιείται για να καλύψει συναισθηματικές ανάγκες και όχι σωματικές.

  • Χρυσοβαλάντω Μάμο, Τελειόφοιτη BSc (Hons) Applied Psychology, Mediterranean College.

Η κ. Μάμο θα μιλήσει για τη σύνδεση μεταξύ του ανασφαλούς δεσμού συσχέτισης με σημαντικούς άλλους και της “συναισθηματικής διατροφής” (emotional eating), όρος που περιλαμβάνει τη λήψη πολύ μεγάλης ή πολύ μικρής ποσότητας τροφής όταν το άτομο βιώνει κάποιο αρνητικό συναίσθημα.

  • Όλγα Λαϊνίδη, Ψυχολόγος, Ψυχολόγος, Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία.

Η κ. Λαϊνίδη για τις διατροφικές διαταραχές, διακρίνοντας το αίτιο από το σύμπτωμα. Θα αναφερθεί στις διατροφικές διαταραχές και συννοσηρότητα με διαταραχές προσωπικότητας, κατάθλιψη, ΙΨΚΔ και αγχώδεις διαταραχές.

Συντονισμός: Δρ Ελένη Λούπου, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας, Mediterranean College Αθήνας

Το Online Forum μπορούν να παρακολουθήσουν:

  • Φοιτητές και Απόφοιτοι προγραμμάτων κυρίως Ψυχολογίας-Συμβουλευτικής-Ψυχοθεραπείας.
  • Επαγγελματίες ψυχικής υγείας, διατροφολόγοι-διαιτολόγοι, ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό, εναλλακτικοί θεραπευτές.
  • Ευρύτερο κοινό.

Η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College, αποτελεί την πληρέστερη Σχολή με τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ελλάδα (από το 1977) στην παροχή καινοτόμων εφαρμοσμένων πανεπιστημιακών προγραμμάτων. Η Σχολή προσφέρει ισχυρά & αναγνωρισμένα Bachelors & Masters, σε συνεργασία με το TOP30 βρετανικό πανεπιστήμιο σε σπουδές Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας – University of Derby (Guardian University Guide, 2020):

Επιλέγοντας κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα σπουδών:

  • Εξασφαλίζεις, ως απόφοιτος, την εγγραφή σου στους επαγγελματικούς συλλόγους της Βρετανίας & πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα Ψυχολόγου, Συμβούλου & Ψυχοθεραπευτή, στην Ελλάδα.
  • Γίνεσαι δίγλωσσος επαγγελματίας με διεθνή προοπτική, καθώς η διδασκαλία πραγματοποιείται στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.
  • Τα προγράμματα προάγουν τον ερευνητικό προσανατολισμό σου, με τη συμμετοχή σου σε ερευνητικά projects & επιστημονικά συνέδρια.

Μάθε περισσότερα και κάνε σήμερα την εγγραφή σου στα ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, με επιδότηση έως -35%.

Mediterranean College

  • Αθήνα: Κοδριγκτώνος 13 & Πατησίων 94, 10434 | Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, ΤΗΛ.: 210 8899600
  • Θεσσαλονίκη: Ίωνος Δραγούμη 21, 54625, ΤΗΛ.: 2310 287779

www.medcollege.edu.gr | info@medcollege.edu.gr

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης