Το Α και το Ω για μία wellness στάση ζωής ξεκινάει από την κουζίνα σου!

Μερικά βήματα που αξίζει να ακολουθήσεις, ώστε να κάνεις τη διατροφή και το wellbeing τις βασικές σου προτεραιότητες, μέσα από ένα νόστιμο και υγιεινό daily menu.

Όπως κάθε φθινόπωρο, έτσι και φέτος, η διατροφή μου είναι το σημείο στο οποίο εστιάζω λίγο περισσότερο, θέλοντας να αναδείξω την πιο fitness πλευρά μου. Για ακόμη μία χρονιά, λοιπόν, έφτασε η στιγμή, που το wellbeing και ο υγιεινός τρόπος ζωής «πρωταγωνιστούν» στην to-do list μου και εγώ ψάχνω τρόπους για να δώσω μία wellness «νότα» στην καθημερινότητά μου, με «οδηγό» το καθημερινό μου μενού.

Ωστόσο, αν υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας που θέτω κάθε χρονιά στον εαυτό μου, είναι πως δεν θα ενδώσω σε ακραίες δίαιτες, ούτε θα στερήσω από τον οργανισμό και τον ουρανίσκο μου τα θρεπτικά συστατικά και τις μοναδικές γεύσεις που χρειάζονται. Πώς τα καταφέρνω; Διαμορφώνοντας ένα απολαυστικό μενού που βασίζεται στις επιταγές της ισορροπημένης διατροφής και εξοπλίζοντας την κουζίνα μου τους κατάλληλους «συμμάχους».

Αν θέλεις, λοιπόν, να ακολουθήσεις το παράδειγμά μου, παρακάτω έχω συγκεντρώσει μερικά βήματα που αξίζει να ακολουθήσεις, ώστε να κάνεις τη διατροφή και το wellbeing τις βασικές σου προτεραιότητες, μέσα από ένα νόστιμο και υγιεινό daily menu.

#1 Κάνε την υγιεινή διατροφή μέρος της καθημερινότητάς σου

Αν υπάρχει κάτι που έχω διδαχθεί όσα χρόνια προσπαθώ να ακολουθώ μία ισορροπημένη διατροφή, αυτό είναι πως χρειάζομαι στα ντουλάπια της κουζίνας και τα ράφια του ψυγείου μου, αγνές και θρεπτικές πρώτες ύλες, οι οποίες μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα. Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει πως θα κάνεις μία καλή έρευνα και θα διαβάζεις προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζεις, πριν τα προσθέσεις στο καλάθι σου. Όσο για το κομμάτι της μαγειρικής, σου προτείνω να εμπιστευτείς τα healthy recipes του TikTok και να δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα και υγιεινά πιάτα, έως και τρεις φορές πιο γρήγορα, χρησιμοποιώντας μία σύγχρονη, ηλεκτρική χύτρα ταχύτητας Moulinex Turbo cuisine!

#2 Ανακάλυψε πλούσιες και ωφέλιμες επιλογές για το daily menu σου

Φαγητά στον ατμό, υπό πίεση, ψητά, σούπες, stir fry, είναι μόνο μερικές από τις πεντανόστιμες συνταγές που περιλαμβάνει το εβδομαδιαίο μενού μου. Και αυτό είναι μία απόδειξη πως μία ισορροπημένη διατροφή δεν είναι περιοριστική για όποιον την ακολουθεί, αρκεί να το κάνει με τον σωστό τρόπο. Συνεπώς, όποια και αν είναι η δική σου αγαπημένη συνταγή, τώρα μπορείς να τη δημιουργήσεις όπως εσύ θέλεις και όσο πιο healthy γίνεται, με τη βοήθεια μιας σύγχρονης ηλεκτρικής χύτρας ταχύτητας, η οποία «υπόσχεται» να αναδείξει τη chef που κρύβεις μέσα σου. Από το πρωινό μέχρι το δείπνο και από το ορεκτικό μέχρι το επιδόρπιό σου. Αυτήν τη σεζόν ετοιμάσου να ξεδιπλώσεις την πιο foodie εκδοχή σου, ξεπερνώντας ακόμη και το πιο πολυσυζητημένο food spot στο κέντρο της πόλης.

#3 Κέρδισε χρόνο με ένα ξεχωριστό «σύμμαχο» στην κουζίνα

Ειλικρινά, έπειτα από μία απαιτητική μέρα στο γραφείο, δεν έχω ούτε τον χρόνο, αλλά ούτε και τη διάθεση να περάσω το απόγευμά μου πάνω από μία κατσαρόλα. Αυτός είναι και ο λόγος που έχω επενδύσει σε μία «έξυπνη» συσκευή, η οποία απλοποιεί τη διαδικασία του μαγειρέματος. Ο λόγος για την ηλεκτρική χύτρα ταχύτητας TURBO CUISINE, το αγαπημένο μου kitchen essential που έχει πάει τα cooking skills μου σε άλλη διάσταση. Πώς; Προσφέροντας έως και τρεις φορές πιο γρήγορο μαγείρεμα -σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μαγειρικά σκεύη με γκάζι ή την ηλεκτρική κουζίνα- και διαθέτοντας δέκα αυτόματα προγράμματα μαγειρέματος, τα οποία αντικαθιστούν τουλάχιστον επτά μαγειρικές συσκευές, αλλά και την επιλογή αυτόματου μαγειρέματος, ώστε να βρίσκω χρόνο για το αναγκαίο me-time της ημέρας, ενώ ετοιμάζω ένα γευστικό δείπνο. Έτσι και αλλιώς, με την Turbo Cuisine η διαδικασία μαγειρέματος δεν χρειάζεται παρακολούθηση. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως ξυπνάω το πρωί, βάζω την TURBO CUISINE μου σε λειτουργία και μέχρι να φύγω για το γραφείο έχω πανέτοιμο πεντανόστιμο φαγητό: Από όσπρια μέχρι λαδερά και όποιο κρέας προτιμώ και το οποίο μαγείρευα σπάνια, διότι ποτέ δεν είχα χρόνο!

#4 Πες «ναι» σε μία αποκλειστική τεχνολογία που θα σου λύσει τα χέρια

Μπορεί να μην είμαι tech freak όμως, στην κουζίνα μου έχω αυτό το προηγμένο gadget, το οποίο είναι απαραίτητο σε όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Μπορεί ο all time classic Τσελεμεντές να «βάζει κάτω» ακόμη και τα πιο αναλυτικά tutorials για συνταγές μαγειρικής όμως, το μέλλον είναι εδώ και συγκεκριμένα, στην αποκλειστική τεχνολογία του σφαιρικού μπολ Moulinex. Γιατί αξίζει να το κάνεις δικό σου; Διότι προσφέρει μεγαλύτερη επιφάνεια θέρμανσης, καλύτερη διάχυση και βέλτιστη κυκλοφορία θερμότητας, για τρυφερά και ζουμερά αποτελέσματα με γεύση στη στιγμή. Μάλιστα, διαθέτει μία εύχρηστη οθόνη με δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας, δυνατότητα για καθυστερημένη έναρξη στο μαγείρεμα έως και 12 ώρες, οπότε έχω ανά πάσα ώρα και στιγμή φρεσκομαγειρεμένο φαγητό. Η συγκεκριμένη συσκευή περιλαμβάνει 12 σημεία ελέγχου ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του ασφαλούς συστήματος απελευθέρωσης πίεσης, χωρίς επαφή με ατμό και χωρίς κίνδυνο εγκαύματος, όποτε είναι όσα χρειάζεσαι για να αποκτήσεις έναν μαγειρικό «σύμμαχο» που θα σου «λύσει τα χέρια».

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας και οι έντονοι ρυθμοί, πολλές φορές σε απομακρύνουν από αυτό που ονομάζουμε wellness τρόπο ζωής. Αρκούν μερικοί «σύμμαχοι», ωστόσο, όπως είναι η σωστή διατροφή, η ποικιλία επιλογών και η ηλεκτρική χύτρα ταχύτητας TURBO CUISINE για να δώσεις στον εαυτό σου το κίνητρο που χρειάζεται, ώστε να γίνει το σπιτικό μαγείρεμα πιο νόστιμο και εύκολο από ποτέ!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης