Tre in Lucina: Το νέο εστιατόριο– μπαρ στη Ρώμη & γιατί αποτελεί την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία 

Tre in Lucina: Το νέο εστιατόριο– μπαρ στη Ρώμη & γιατί αποτελεί την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία 

Το Tre in Lucina, που έχει το δικό του ελληνικό κοινό, είναι ταυτισμένο με έκφραση ψυχής. Μια έκφραση της ιταλικής κουλτούρας μαζί με μια βαθιά εκτίμηση για τους γείτονές του- όπως την Ελλάδα.

Το Tre in Lucina επαναπροσδιορίζει το πνεύμα της ρωμαϊκής κουζίνας, αναζητώντας πάντα πρώτες ύλες και αισθητική που συνδυάζουν την παράδοση με μια μοντέρνα πινελιά. Αυτό και μόνο αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις της ιταλικής κουλτούρας που για όσους αναγνωρίζουν πως η πραγματική μαγεία συμβαίνει στην «κουζίνα».

Αν πας στη Ρώμη δεν μπορείς να μη σταματήσεις σε αυτό το ριστοράντε

Το Tre in Lucina, που έχει το δικό του ελληνικό κοινό, είναι ταυτισμένο με έκφραση ψυχής. Μια έκφραση της ιταλικής κουλτούρας μαζί με μια βαθιά εκτίμηση για τους γείτονές του- όπως την Ελλάδα. Το hot spot των τολμηρών γεύσεων, aka το ολοκαίνουργιο εστιατόριο– μπαρ, βρίσκεται στην πιο όμορφη και συνάμα Avant Garde πλατεία της Ρώμης –την Piazza Di San Lorenzo in Lucina- ανάμεσα στην Via Del Corso και στην Via Di Campo Marzio.

Στην τοποθεσία που δίνουν ραντεβού οι πιο ψαγμένοι foodies παρελαύνει όλο το who is who της αιώνιας πόλης για πρωινό, μεσημεριανό, aperitivo και βραδινό στον εξωτερικό αλλά και πολύ ζεστό εσωτερικό χώρο του εστιατορίου ακριβώς απέναντι από το flagship store της Louis Vuitton.

Ιστορίες του μενού

Ανάμεσα σε άλλα, το εστιατόριο φημίζεται για την εξαιρετική Cucina Romana με τυπικά πιάτα όπως τα Bucatini all’amatriciana, τα ζυμαρικά Cacio e Pepe με αρωματικό Pecorino Romano, τις αγκινάρες alla Romana, αρκετά best sellers όπως η Carbonara, το ραγού Dal Bolognese, τα χειροποίητα gnocchi τα οποία κατά την παράδοση οι Ρωμαίοι τα τρώνε τις Πέμπτες, ο μπακαλιάρος ο οποίος παραδοσιακά από τους ντόπιους τρώγεται την Παρασκευή, τα εξαιρετικά χειροποίητα spaghettone με αυγοτάραχο και κυδώνια και οι κεφτέδες alla Romana βουτηγμένοι σε κόκκινη σάλτσα.

Από το μενού δεν λείπουν επιλογές όπως σιγο-ψημένο αρνάκι στον φούρνο, φιλέτο πάπιας, φιλέτο μοσχάρι και tagliata μοσχαρίσια όπως και ψάρι ημέρας, φιλέτο τόνος με κρούστα από σουσάμι και linguini με αστακό.

Οπωσδήποτε, καθημερινή απόλαυση αποτελεί το aperitivo το οποίο ξεκινά να σερβίρεται από τις 16.00 και αποτελεί piece de resistance και αναπόσπαστο κομμάτι μίας μοναδικής εμπειρίας στην αιώνια πόλη. Απόλυτη απόλαυση αποτελεί το champagne aperitivo το οποίο συνοδεύεται από τα πεντανόστιμα stuzzichini – τυπικές Ρωμαϊκές μπουκίτσες, καναπεδάκια, πιτσάκια και χειροποίητο finger food.

Για όσους ξέρουν, αλλά και για εκείνους που δεν γνωρίζουν, το γευστικό ταξίδι στο εστιατόριο Tre in Lucina κλείνει με il Tartufo Romano: το διάσημο σοκολατένιο γλυκό το οποίο αποτελείτε από 13 διαφορετικές ποικιλίες Ελβετικής σοκολάτας – ένα γλυκό που έχει γίνει viral και η ιστορία του ξεκινά το 1946 και συνεχίζεται την εποχή της Dolce Vita μέσα στο αδελφάκι εστιατόριο του 3 in Lucina το Tre Scalini στην Piazza Navona.

Η συνταγή μέχρι και σήμερα παραμένει μυστική και μπορείτε να το γευτείτε και στα 2 εστιατόρια του Ιστορικού κέντρου Tre in Lucina & Tre Scalini.

#Buon Appetito e Buon Divertimento!

Reservations: www.treinlucina.com +390683540220 info@treinlucina
Piazza San Lorenzo in Lucina 2-3, Rome, Italy