Η L’Oréal Paris και το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα STAND UP ενάντια στην παρενόχληση

Η L’Oréal Paris, σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. HELLAS, στηρίζει το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα STAND UP και διοργανώνει δωρεάν δια ζώσης εκπαίδευση ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιους χώρους.

Η παρενόχληση σε δημόσιους χώρους είναι το πιο σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της L’Oréal Paris1. Αποτελεί εμπόδιο στην καθημερινή ζωή των γυναικών, μειώνοντας το αίσθημα ασφάλειας και αυτοεκτίμησής. Αντιβαίνει στις αξίες της ενδυνάμωσης των γυναικών, που βρίσκονται στο DNA της L'Oréal Paris, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το brand έχει δεσμευτεί να ενισχύσει το Stand Up Against Street Harassment παγκοσμίως.

Η L’Oréal Paris παραμένει πιστή στο επαναστατικό σύνθημά της «Γιατί μας αξίζει» και συνεχίζει την προσπάθεια εδραίωσης του παγκόσμιου κινήματος Stand Up στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. HELLAS. Μαζί, συνεχίζουν να πραγματοποιούν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε φοιτητές και σπουδαστές, εργαζόμενες και μη, γυναίκες όλων των ηλικιών, και εργαζόμενους επιχειρήσεων, στοχεύοντας στην ενημέρωση και την ενδυνάμωση ανθρώπων με διαφορετικές συνθήκες ζωής και διαβίωσης. Στόχος, να τους ωθήσει να ορθώσουν το ανάστημά τους και να νιώσουν ασφαλείς σε περίπτωση που δεχτούν παρενόχληση σε δημόσιο χώρο ή γίνουν μάρτυρες αντίστοιχου περιστατικού.

Έτσι, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25/11) θα πραγματοποιηθεί δωρεάν εκπαίδευση από την W.Ι.Ν. HELLAS τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 και ώρες 19:00 – 21:00 στο Mediterranean College, στην Αθήνα.

STAND UP «Ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιους χώρους», μία κοινωνική πρωτοβουλία από τη L’Oréal Paris.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Stand Up είναι μια πρωτοβουλία της L’Oréal Paris που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη MKO Right to Be και εφαρμόζεται στην Ελλάδα από τη W.I.N. HELLAS. Μέσω της ειδικής εκπαιδευτικής ιστοσελίδας, τοπικών εκπαιδεύσεων αλλά και με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το Stand Up φιλοδοξεί να διδάξει στους ανθρώπους τα 5 D (Distract, Delegate, Document, Delay, Direct), ξεκινώντας από τον πιο απλό τρόπο, το Distraction (Αποσπώ): τον τρόπο με τον οποίο κάποιος μπορεί να παρέμβει σε ένα περιστατικό ρωτώντας την ώρα ή παριστάνοντας ότι έχει χαθεί.

Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα2 που πραγματοποιήθηκε από τη L’Oréal Paris, το 97% των ανθρώπων που έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα STAND

Ενημερώνοντας την κοινή γνώμη για τον βαθμό παρενόχλησης που βιώνουν κυρίως οι γυναίκες, το Stand Up έχει ως στόχο να αποτρέψει πιθανά περιστατικά παρενόχλησης, να στηρίξει τα θύματα και, ταυτόχρονα, να ενθαρρύνει τους παρευρισκόμενους να παρέμβουν· με άλλα λόγια, να επιτύχει μια κοινωνική μεταβολή.

Λίγα λόγια για την W.I.N. HELLAS

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. HELLAS3- Διεθνής Υποστήριξη Γυναικών ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2006 από τη κα Μάντα Τσαγκιά – Παπαδάκου με σκοπό την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Από τη πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα, η W.I.N. HELLAS δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών και της προώθησης της ισότητας των φύλων, προσφέροντας με τη πολύτιμη βοήθεια ψυχολόγων, συμβούλων ψυχικής υγείας, δικηγόρων κ.α., ψυχο–κοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση, στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Γίνετε κι εσείς μέλος του κινήματος Stand Up Against Street Harassment και μάθετε περισσότερα εδώ: www.standup-greece.com

#lorealparisgr

1 Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της L’Oreal Paris που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ipsos και δεδομένα που συλλέχθηκαν από 15 χώρες και πάνω από 15.500 συμμετέχοντες (Μάρτιος 2022)

2 Η παγκόσμια έρευνα της L’Oreal Paris πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με την Ipsos, μέσω ενός κοινωνικού ερωτηματολογίου που σύγκρινε τα αποτελέσματα συνεντεύξεων στις οποίες συμμετείχαν 1.841 άτομα που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα STAND UP σε σχέση με 3.126 συνεντεύξεις που πάρθηκαν από τον ευρύτερη παγκόσμια κοινότητα (Γαλλία, Ινδονησία, Ινδία, και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) και συγκεκριμένα άτομα που δεν είχαν παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Οι άνθρωποι που είχαν παρακολουθήσει το πρόγραμμα, απάντησαν μία σειρά ερωτήσεων σχετικά με διαφορετικές περιστάσεις που βίωσαν είτε ήταν μάρτυρες παρενόχλησης σε δημόσιους χώρους πριν και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος STAND UP

3 (Εθνικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας Ιδιωτικού Τομέα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα 09112ΑΕΕ11096Γ87Ν/1135 & Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων/09112ΑΕΕ11096Γ87Ν/1019, Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης