Οι ανθρώπινες ιστορίες δύναμης και αποφασιστικότητας έναν χρόνο μετά τον Daniel

Οι ανθρώπινες ιστορίες έχουν πάντα κάτι να σου μάθουν, ειδικά όταν αυτές είναι αληθινές και έχουν να κάνουν με τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές, όπως το φαινόμενο «Daniel».

Αλήθεια, πώς αισθάνεσαι όταν βλέπεις ή διαβάζεις ανθρώπινες ιστορίες δύναμης και αποφασιστικότητας; Ίσως να σου προκαλούν συγκίνηση, ίσως πάλι να νιώθεις την ανάγκη να «μπεις» στη ζωή των «πρωταγωνιστών» για να νιώσεις έστω για 10 λεπτά τα συναισθήματα που τους προκάλεσαν οι διάφορες καταστάσεις. Όπως και να έχει, όμως, πάντα στον «επίλογο» θα βλέπεις την ελπίδα να κάνει την εμφάνισή της. Αυτός είναι και ο λόγος που… στρέφεται σε αυτές τις ιστορίες.

Βλέπεις, η ελπίδα είναι πάντα εκεί και κάθε φορά που οι συνθήκες δυσκολεύουν -πάρε παράδειγμα μία φυσική καταστροφή- βρίσκει τη «ρωγμή» να ξεπροβάλλει. Είναι η κινητήριος δύναμη για ένα νέο ξεκίνημα και οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των γεγονότων που εκτυλίσσονται, το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο. Τι σχέση έχουν τώρα οι ανθρώπινες ιστορίες που συνδέεσαι με τις φυσικές καταστροφές και την ελπίδα; Είναι αληθινές!

Και ένα χρόνο μετά το σαρωτικό φαινόμενο «Daniel» που άφησε βαθιές πληγές στη Θεσσαλία, είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητάμε για αυτές τις ιστορίες. Διότι οι ανθρώπινες ιστορίες δύναμης και αποφασιστικότητας που αναδεικνύονται με τη ματιά της Danezis Stories και την «υπογραφή» της Interamerican και της Anytime, έχουν κεντρικό μήνυμα «Χτίζοντας ξανά την ελπίδα», αντικατοπτρίζοντας όλα όσα ενώνουν τους ανθρώπους σε κάθε δύσκολη στιγμή και ενδυναμώνοντας το «μαζί».

Βάζοντας στο κέντρο της… ελπίδας τους πρωταγωνιστές των ιστοριών

«Ο καθένας έθεσε ως κύριο στόχο της δουλειάς του να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη», δηλώνει ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Interamerican και πράγματι, αυτό είναι που μας κάνει να βάζουμε στο κέντρο της… ελπίδας, τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μιας ανθρώπινης ιστορίας.

Είναι αυτοί που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη. Είναι αυτοί που ακόμα και κατά τις κρίσιμες ώρες της επέλασης του «Daniel», τότε που η ελπίδα έμοιαζε να στερεύει, υπερέβαλαν εαυτούς, κάνοντας τη δουλειά τους σωστά και γρήγορα από το «σημείο μηδέν».

Γι’ αυτό, σήμερα μπορείς να τους ονομάζεις ήρωες της πρώτης γραμμής, διότι «Χτίζοντας ξανά την ελπίδα» με την υπογραφή της Interamerican και της Anytime, σε κάνουν να αισθάνεσαι πως έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους να σε στηρίζουν κάθε στιγμή που τους έχεις ανάγκη. Μήπως θέλεις να μάθεις λεπτομέρειες και από τη δική τους πλευρά;

Γυρίζοντας σελίδα, ξημερώνει μία νέα μέρα

Το ότι έχουμε καταλήξει να αποκαλούμε σήμερα «ήρωες» τους ανθρώπους του Ομίλου της Interamerican, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι. Διότι με την αδιαπραγμάτευτη προσήλωσή τους ήταν -και θα είναι- υπεύθυνα δίπλα στους ανθρώπους που επλήγησαν από την καταστροφή «Daniel», αλλά και κάθε καταστροφή, με όλες τους τις δυνάμεις.

Ο Βαγγέλης Αντωνόπουλος, οδηγός Οδικής Βοήθειας στην Interamerican δηλώνει: «Όταν ο πελάτης σου λέει “ευχαριστώ” και βάζει το χέρι στην καρδιά, εκείνη την ώρα η ικανοποίηση είναι τεράστια», ενώ ο Νίκος Καραβαλάκης, Team Leader πληρωμάτων ασθενοφόρων της Interamerican δεν θα ξεχάσει τη συγκινητική αγκαλιά του κόσμου στη μεγάλη τους προσπάθεια. Ο Κωνσταντίνος Αντωνίου, διασώστης πληρώματος Ασθενοφόρων της Interamerican δηλώνει περήφανος που κάνει αυτήν τη δουλειά, ενώ δεσμεύεται να είναι ξανά στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσει τους ασφαλισμένους και όποιον άλλον χρειάζεται βοήθεια.

Οι παραπάνω δηλώσεις και δεσμεύσεις των ανθρώπων της πρώτης γραμμής σε μία τέτοια κρίσιμη κατάσταση, οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: Οι άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν στο φαινόμενο «Daniel», είναι αυτοί που μπορείς να εμπιστευτείς, διότι θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις στην επόμενη ημέρα, προσφέροντάς σου υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Και όσον αφορά στη χρηματοδότηση και όλα όσα δικαιούσαι σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, μπορείς να αισθάνεσαι σιγουριά πως η Interamerican θα ανταποκριθεί τόσο για το πόρισμα της ζημιάς όσο και για τη χρηματοδότηση σε εύλογο χρονικό διάστημα, βοηθώντας να προχωρήσεις στην επόμενη μέρα -το επιβεβαιώνουν με τις αφηγήσεις τους και ο Αθανάσιος Τσίντζας, αγρότης και ιδιοκτήτης συσκευαστηρίου αγροτικών προϊόντων και ο Νίκος Τσιώρας, συνέταιρος στη Homeline.

Η μεγαλύτερη πράξη είναι να μην ξεχνάμε

Πόσες φορές έχεις ακούσει το σύνθημα «δεν ξεχνάμε»; Σίγουρα πολλές και υπάρχει λόγος για αυτό. Όταν συμβαίνει μία καταστροφή τόσο μεγάλης κλίμακας, όπως το φαινόμενο «Daniel», αφήνει πίσω του συνέπειες που δεν αφορούν μόνο αυτούς που επηρεάστηκαν άμεσα, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας. Όλα είναι αλληλένδετα σε αυτόν τον κόσμο και με το να μην ξεχάσουμε ποτέ τι συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβρη στη Θεσσαλία, μαθαίνουμε και πώς να αντιμετωπίζουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Αυτή είναι και η δύναμη των ανθρώπινων ιστοριών.

Ποια μέτρα μπορείς να πάρεις τώρα; Αρχικά, μην αναβάλλεις άλλο την ασφάλιση και δράσε άμεσα. Αν θυμάσαι καλά, λίγο πριν την κακοκαιρία «Daniel», υπήρξε η κακοκαιρία «Ιανός». Αυτό λειτούργησε ως καμπανάκι για τους ασφαλιστές της Interamerican, ώστε να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους να μεριμνήσουν για την ασφάλισή τους. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Αρκετοί κάτοικοι, έχοντας ακούσει τη συμβουλή της εταιρείας, δικαιώθηκαν άμεσα και γρήγορα.

Κατά τη διάρκεια του «Daniel», η Anytime πρωτοστάτησε στη δημιουργία μιας μεγάλης αλυσίδας αλληλεγγύης για την ανακούφιση των πληγέντων σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση Humanity Greece.

Η Interamerican δέχτηκε πάνω από 2.000 αιτήσεις αποζημίωσης, με το συνολικό ποσό προς πληρωμή να προσεγγίζει τα 70 εκατ. ευρώ. Αυτό ήταν και το αποτύπωμα που άφησε η Interamerican και η Anytime σε όσους επέλεξαν να ασφαλιστούν, αυτό είναι που θα κάνει και εσένα να τις «ορίσεις» πρωταγωνίστριες των ανθρώπινων ιστοριών σου.

Οι ανθρώπινες ιστορίες έχουν πάντα κάτι να σου μάθουν, ειδικά όταν αυτές είναι αληθινές και έχουν να κάνουν με τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές, όπως το φαινόμενο «Daniel».

«Χτίζοντας ξανά την ελπίδα», λοιπόν, με την Interamerican και την Anytime, υπό τη ματιά της Danezis Stories, μπορείς να αισθάνεσαι ασφάλεια και σιγουριά για ό,τι προκύψει.

Δες τις ιστορίες στο interamerican.gr/rebuildinghope

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης