Τι έχετε να πείτε κυρ Δράκε;
Ούτε να το βάλει ο νους! Αποτρόπαιο, απάνθρωπο, απαράδεκτο, απαίσιο, πολλά "από" και ένα επίθετο χωρίς αυτό: κτηνώδες. Το πλήγωμα της ομορφιάς, η καταστροφή της αθωότητας, η σκοτεινιά, η βία, η αγωνία. Να μισείς μόνο! Να θέλεις να σκοτώσεις, να χαλάσεις, να εξαφανίσεις αυτό το αθώο, το λευκό, το αγνό που ποθείς. Ένα παιδί. Μια οικογένεια, διωγμένη απ το παράδεισο της αγάπης της. Στα καλά καθούμενα, δίπλα στον ήλιο, στην αγκαλιά της μάνας, της θάλασσας, της αδελφής, μια κοπελίτσα, ένα κοριτσάκι να κοιτιέται ξαφνικά, αναίτια, κατάματα με το κακό, το δαιμονικό, το διαβολικό.
Ο 20χρονος Πακιστανός, που κατηγορείται για την επίθεση στη 15χρονη Μυρτώ μεταφέρθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με αλεξίσφαιρο και μάσκα, στον εισαγγελέα στη Σύρο. Οι αστυνομικοί είχαν σχηματίσει κλοιό γύρω του. Κανένας δικηγόρος δεν δέχθηκε να τον αναλάβει και έτσι ορίστηκε δικηγόρος και μάλιστα γυναίκα. Ανακριτής και εισαγγελέας τον έκριναν ομόφωνα προφυλακιστέο. Ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του και ζήτησε «συγγνώμη» από την οικογένεια της 15χρονης Μυρτώς. Συγγνώμη; Συγγνώμη ζητάς άμα πατάς τον άλλον στο λεωφορείο, όχι όταν συνθλίβεις ενός αγγέλου το πρόσωπο, τη ζωή, το κορμάκι!
Οι αρχές δείχνουν τόση ευαισθησία στον μη δημοσιοποιηθεί και να τηρηθούν τα δικαίωμα του κρατούμενου, όχι μόνο φορώντας του μάσκα και αλεξίσφαιρο, αλλά φτάνοντας στο σημείο να συλλάβουν τον δημοσιογράφο του "Πρώτου Θέματος" Δημήτρη Πόπωτα, όταν πήγε να φωτογραφίσει το Δράκο! Ο δημοσιογράφος, που έχει ήδη δημοσιεύσει ρεπορτάζ του για το θέμα αυτό, βρέθηκε να κρατείται γιατί απλά έκανε τη δουλειά του. Ο Δημήτρης Πόπωτας μίλησε στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι» και στον Βασίλη Μπάνιο και είπε:
«Ήταν γύρω στις 11.30 το πρωί στην Εισαγγελία Σύρου, όταν επιχείρησα να πλησιάσω προς το μέρος του κρατούμενου και να τον φωτογραφίσω με το κινητό μου. Τότε ένας αστυνομικός με χτύπησε στα χέρια με δύναμη με αποτέλεσμα να πέσει κάτω το κινητό -εργαλείο δουλειάς στη προκειμένη περίπτωση. Αμέσως μετά με συνέλαβαν και μου έκαναν προσαγωγή χωρίς να μου εξηγούν το λόγο. Κι αυτό παρότι έχω ειδική εξουσιοδότηση από το υπ. Δημόσιας Τάξης και τους το επεσήμανα. Με κράτησαν πάνω από μία ώρα χωρίς λόγο...Μου κάνει εντύπωση η ευαισθησία της τοπικής αστυνομίας για τον Πακιστανό...».
Γιατί δηλαδή να μη δημοσιοποιηθεί το πρόσωπο του Δράκου που ομολόγησε κιόλας την πράξη του ζητώντας ένα απλό συγγνώμη; Όταν δημοσιοποιούσαν δυστυχισμένες ιερόδουλες ως οροθετικές υπάρξεις, με πρόσωπα–πληγές και σώματα–μώλωπες ήταν σωστό; Ηθικό; Δίκαιο; Στη συγκεκριμένη περίπτωση ας πιάσουμε ακόμη και τον ρεπόρτερ που οφείλει να κάνει τη δουλειά του;
Αντίθετα, άλλος δημοσιογράφος, με κάμερα, πλησιάζει τον μασκοφόρο εγκληματία και τον ρωτά «Τι έχετε να πείτε;». Τι να πει δηλαδή; «Ζέστη σήμερα! Παλιόκαιρος!»; Δείξτε μας το πρόσωπο του, απλά, αλλιώς όλη αυτή η συμπεριφορά μας βάζει υπόνοιες και καχυποψίες...