Σεμινάριο Ιταλικής Κουζίνας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ
ΙΛΙΑΔΑ ΚΛΑΓΚΟΥ
Οι σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Β. Ελλάδα έμαθαν από πρώτο χέρι τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας
Με άρωμα Ιταλίας πλημμύρισαν πρόσφατα οι εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδος, αφού φιλοξενήθηκαν οι Ιταλοί Chef Walter Frontalini και Giordano Bendandi.
Οι σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σεμινάριο με θέμα την ''Παρασκευή Φρέσκων Ζυμαρικών''.
Οι διάσημοι Chef της γειτονικής χώρας, που φημίζεται για την αγάπη της στα ζυμαρικά, παρουσίασαν ζωντανά στους σπουδαστές Μαγειρικής ένα πλήθος παρασκευών φρέσκων ζυμαρικών με συνταγές και τεχνικές που προέρχονται απευθείας από την παραδοσιακή ιταλική κουζίνα!
Οι δυο καταξιωμένοι Chef, μέσω της χρήσης φρέσκων υλικών, παρουσίασαν τη διαδικασία παρασκευής ζυμαρικών όπως ραβιόλι, τορτελίνι, ταλιατέλες και νιόκι, ενώ ανέλυσαν στους σπουδαστές τις λεπτομέρειες της κάθε τεχνικής που κάνουν τη διαφορά στην ποιότητα.