3 συνηθισμένες φράσεις που δε θα σε ωφελήσει να λες στη δουλειά

Μερικές φορές τα πράγματα μπορεί να είναι παρεξηγήσιμα.

Οι λέξεις καλώς ή κακώς μετράνε. Για την ακρίβεια, μετράνε πολύ. Σε σημείο που μπορούν και να αλλάξουν εντελώς μία κατάσταση και τον τρόπο που σε βλέπει κάποιος, ειδικά μέσα στη δουλειά που οι περισσότεροι δεν έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ακριβώς τον πραγματικό εαυτό σου.

Συγκεκριμένα, κάποιες φράσεις, ενώ μπορεί να σου φαίνονται λογικές και αυτονόητα ξεκάθαρες μέσα στο μυαλό σου, σε άλλους ενδεχομένως να έχουν μία εντελώς διαφορετική ερμηνεία.

  1. «Δεν είναι δίκαιο»

Ναι, μπορεί να συμβαίνει κάτι που δεν είναι δίκαιο. Η ζωή η ίδια εδώ που τα λέμε δεν είναι δίκαιη, όμως το να το λες -όσο σωστή κι αν είσαι- δίνει την εντύπωση ότι ίσως να βλέπεις τα πράγματα με μεγαλύτερη αφέλεια. Αν πράγματι θεωρείς ότι κάτι δεν είναι δίκαιο, μπορείς εναλλακτικά να εξηγήσεις αυτό που εννοείς ή να ζητήσεις εξηγήσεις για την όποια απόφαση που έχει παρθεί. Πάντα με σεβασμό και με ευγένεια για να δείξεις τον επαγγελματισμό σου.

  1. «Θέλω να κάνω μία χαζή ερώτηση»

Αρχικά, θυμάσαι τους δασκάλους στο σχολείο που σου έλεγαν ότι δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις; Κράτα το καλά στο μυαλό σου γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Ερωτήσεις είναι καλό να γίνονται γιατί έτσι μαθαίνουμε. Όμως, μην αρχίζεις υποτιμώντας τον ίδιο σου τον εαυτό. Έτσι, δείχνεις έλλειψη αυτοπεποίθησης.

  1. «Δε φταίω εγώ»

Προφανώς και δε θα πεις ότι φταις σε μία κατάσταση που δε φταις. Δε λέμε σε καμία περίπτωση αυτό. Ωστόσο, αν έχεις έστω και τον παραμικρό ρόλο σε κάποιο πρόβλημα, αντί να εστιάζεις στο ποιος φταίει, επικεντρώσου στη λύση που μπορείς να προσφέρεις τώρα που έχει δημιουργηθεί. Δείξε ότι μπορείς να πάρεις την ευθύνη των πράξεών σου και να διορθώσεις όποιο θέμα και να προκύψει.



© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης