Virtual συνέντευξη για δουλειά; Τα tips που πρέπει να ακολουθήσεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου

Τι πρέπει να ξέρεις;

Η καραντίνα ήταν μία κατάσταση στην οποία μπήκε το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη εξαιτίας της μετάδοσης του κορονοϊού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν αρκετές επιχειρήσεις και να μην γίνονται πια προσλήψεις σε νέες θέσεις. Η καραντίνα στην Ελλάδα έληξε και τα πράγματα άρχισαν αργά και σταδιακά να παίρνουν την πρότερη μορφή τους. Η αλήθεια βέβαια είναι πως στην πορεία πρόκειται να αλλάξουν πολλά πράγματα και μέσα σε αυτό ενδεχομένως να είναι και η συνέντευξη για δουλειά. Τι εννοούμε με αυτό;

Στο εξωτερικό τα δεδομένα έχουν ήδη αλλάξει και πολλές συνεντεύξεις γίνονται online. Ή αλλιώς virtual. Ξέρεις πως είναι οι τηλεδιασκέψεις με το Zoom, το Skype κλπ; Κάπως έτσι. Η career expert του LinkedIn όμως έχει κάποια tips για την πρώτη virtual συνέντευξή σου, στα οποία πρέπει να δώσεις βάση εάν θέλεις να πάνε όλα καλά και εκτός από καλή εντύπωση, να πάρεις εν τέλει και τη θέση.

#1. Επέλεξε την τοποθεσία σου

Όπως και στην ακίνητη περιουσία, ο βασικός παράγοντας για μια καλή συνέντευξη βίντεο είναι η τοποθεσία. Μπορεί να είναι μια σημαντική επιλογή, ειδικά αν ανησυχείς πως θα κριθείςγια το πού ζεις και για τα λεπτά πράγματα που μπορεί να πει το φόντο της βιντεοκλήσης σου για σένα. Μπορεί ακόμη και να σε οδηγήσει να σκεφτείς εάν πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα εικονικό φόντο, το οποίο επιτρέπουν πλέον πολλές υπηρεσίες συνομιλίας μέσω βίντεο, έτσι ώστε το πραγματικό σου φόντο να είναι κρυμμένο.

#2. Τσέκαρε τη σύνδεση του Internet σου

Ωστόσο ο πιο υπέροχος φωτισμός και το καλύτερο σκηνικό στον κόσμο είναι άχρηστα, αν πρόκειται για η σύνδεσή σου στο διαδίκτυο να είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Βεβαιώσου ότι είσαι αρκετά κοντά router, ώστε να έχεις ένα καλό σήμα», λέει η Heitmann. Εάν χρειάζεσαι ισχυρότερη σύνδεση σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σπιτιού σου, μπορείς να δοκιμάσεις να μετακινήσεις το μόντεμ και το router.

#3. Να κοιτάζεις στην κάμερα

Έχουν ειπωθεί πολλά για το γιατί δεν μπορούμε να σταματήσουμε να κοιτάζουμε τον εαυτό μας κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων. Γιατί όμως μας νοιάζει το πώς φαινόμαστε στους άλλους, αν καθ’ όλη τη διάρκεια της κλήσης εμείς κοιτάζουμε μόνο τον εαυτό μας; Κατά τη διάρκεια μιας εικονικής συνέντευξης, θα πρέπει να αντισταθείς να πέσεις σε αυτήν την παγίδα. Το να κοιτάς ευθεία την κάμερα είναι σαν να διατηρείς επαφή με τα μάτια, και όπως καταλαβαίνεις μπορεί να είναι λίγο άβολα αν κάποιος με τον οποίο μιλάς δεν φαίνεται ποτέ να σε κοιτάζει στα μάτια.



© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης