Ημερίδα για τη Γαστρονομία στο DEREE σε Συνεργασία με τις Εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ
H γαστρονομία ως βασικό κομμάτι του πολιτισμού, από όλες τις οπτικές γωνίες.
To DEREE – The American College of Greece και οι Εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ διοργανώνουν ακαδημαϊκή ημερίδα με θέμα «Sublime Food: The Poetics and Realities of Gastronomy» με αφορμή την έκδοση από τον ΙΚΑΡΟ της μελέτης «H Νέα Ελληνική Κουζίνα» του Δρ. Αλβέρτου Αρούχ (Επίκουρος).
Ο Δρ. Αρούχ, ένας από τους σημαντικότερους κριτικούς και μελετητές της ελληνικής γαστρονομίας, είναι ομότιμος καθηγητής του DEREE όπου δίδαξε για τέσσερις σχεδόν δεκαετίες.
Η γαστρονομία είναι ένα από τα βασικά συστατικά ενός πολιτισμού και η ημερίδα, στην οποία θα συμμετάσχουν καθηγητές του DEREE από διαφορετικά γνωστικά πεδία, θα εξετάσει το θέμα της γαστρονομίας από διαφορετικές οπτικές γωνίες:
• New Greek Cuisine Cooks Up Greekness – Dr. Albert Arouh, συγγραφέας και κριτικός γαστρονομίας, oμότιμος καθηγητής DEREE - The American College of Greece
• Food: The Global Plate - Dr. Gregory Katsas, καθηγητής Κοινωνιολογίας
• You Eat What You Are - Dr. Simos Magliveras, καθηγητής Ανθρωπολογίας
• In Vino Poetica Veritas - Dr. Haris Vlavianos, ποιητής, καθηγητής Ιστορίας και Πολιτικών Επιστημών
• An Art Lawful as Eating: Feasting in Shakespeare - Dr. Anastasia Logotheti, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας
• Of Feeding and Being Fed: Women Chefs in Food Films - Dr. Melenia Arouh, καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Επικοινωνίας
Οι παρουσιάσεις θα είναι στην Αγγλική γλώσσα.
Ημερίδα «Sublime Food: The Poetics and Realities of Gastronomy»
Πέμπτη 11 Απριλίου 2013, 6 μμ έως 9 μμ
DEREE - The American College of Greece
Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή
Είσοδος δωρεάν
Πληροφορίες, κρατήσεις: 210 6009800 εσωτ. 1109