Θέλετε τη δουλειά; Αυτά είναι τα 3 λάθη που Απαγορεύεται να κάνετε στο βιογραφικό σας
Γιατί η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!
Όπως σίγουρα γνωρίζετε οι καιροί είναι δύσκολοι και δυστυχώς οι ευκαιρίες για δουλειά ελάχιστες! Ναι τα έχετε ακούσει πολλές φορές αυτά, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν σας έρθει η πολυπόθητη θέση για εργασία, θα πρέπει να είστε ολόσωστη! Πολύ πριν τη συνέντευξη λοιπόν, υπάρχει το γνωστό και μη εξαιρετέο βιογραφικό το οποίο φυσικά είναι και η πρώτη εντύπωση! Κι όμως... Παρόλο λοιπόν που πρέπει να το φροντίζετε ιδιαίτερα υπάρχουν πάντα κάποια πολύ σημαντικά και ανεπίτρεπτα λάθη τα οποία κάνουμε και καλό θα ήταν την επόμενη φορά να αποφύγουμε! Δείτε παρακάτω τα 3 βασικότερα!
1. Λάθη στα βασικά: Ένα πρόχειρο και κακογραμμένο βιογραφικό, όσο κι αν μέσα περιέχει περγαμηνές όπως πτυχία, μεταπτυχιακά, masters κτλ κτλ, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει θετική εντύπωση ο κόσμος να χαλάσει! Είναι απαγορευτικά φυσικά τα ορθογραφικά ή εκφραστικά λάθη, καθώς επίσης και το να αναφέρετε λάθος το όνομα του παραλήπτη ή της εταιρείας στην οποία θέλετε να εργαστείτε! Αν εσείς η ίδια δεν νιώθετε καλά διαβάζοντάς το, για ποιο λόγο να νιώσει ο εκάστοτε, που έχει άλλα 100 να διαβάσει;
2. Οι λόγοι γα τους οποίους θέλετε τη θέση: Εντάξει, τα προσόντα είναι σημαντικά, αλλά είναι προτιμότερο να επικεντρωθείτε στο γιατί θέλετε τη συγκεκριμένη αυτή θέση. Θα πρέπει δηλαδή να είστε σαφής και συγκεκριμένη καθώς επίσης να έχετε μελετήσει πολύ καλά τη φιλοσοφία της εταιρείας και αν είναι δυνατό, και του ανθρώπου στον οποίο απευθύνεστε! Αν δηλαδή το άτομο αυτό είναι γνωστό και πετυχημένο στο χώρο, πείτε πολύ απλά: Θέλω να δουλέψω μαζί σου για τους εξής λόγους! Θα κάνει τρομερά καλή εντύπωση, πιστέψτε μας!
3. Η πολλή επισημότητα βλάπτει: Δεν είπαμε φυσικά να αποκαλέσετε τον παραλήπτη, φιλαράκι, αλλά δεν θα ήταν καθόλου κακό, το αντίθετο μάλιστα, να είστε λίγο πιο αυθόρμητη και ενθουσιώδης, γιατί πολύ απλά και την προσοχή θα τραβήξει και θετική εντύπωση θα κάνει! Αφήστε δε, που με τον τρόπο αυτό θα πείσετε τον εκάστοτε ότι όντως θέλετε πολύ τη θέση αυτή!
Διαβάστε ακόμη:
Εργαζόμενη σε αδιέξοδο: 3 αλάνθαστα σημάδια ότι ήρθε η στιγμή να αλλάξεις δουλειά
Και στον χώρο εργασίας, η γλώσσα του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο