5 πράγματα που πρέπει να αλλάξεις στη σχέση σου με το κινητό σου
Μαζί με εσένα βάζουμε και εμείς τους δικούς μας στόχους. Θα τα καταφέρουμε!
Για να κλίκαρες μέσα σε αυτό το άρθρο σημαίνει πως η ζωή σου είναι αρκετά... digital! Τι εννοούμε; Πως γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή πού είναι το κινητό σου, ποιο είναι το τελευταίο e-mail που σου έχει έρθει και φυσικά πόσα likes έχει «μαζέψει» η κάθε σου φωτογραφία στο Instagram.
Δεν είσαι η μόνη που έχει την κακή συνήθεια του κινητού, αφού όπου σταθείς και όπου βρεθείς συναντάς ανθρώπους που χαζεύουν στα social media, βγάζουν selfies και στέλνουν μηνύματα.
Δες, λοιπόν, τι πρέπει να αλλάξεις στην digital ζωή σου. Μερικά είναι πιο πρακτικά θέματα και μερικά άλλα πιο... ψυχολογικά (πες τα και «βγαλμένα» από τη ζωή).
1. Ξεκαθάρισε τα apps(εφαρμογές): Πόσες εφαρμογές υπάρχουν στη οθόνη του κινητού σου που έχεις να τις κλικάρεις εδώ και μήνες; Σου πιάνουν χώρο από τη μνήμη, οπότε ήρθε η ώρα να πάνε στο κάδο της ανακύκλωσης. Πάτα delete άμεσα.
2. Διέγραψε τις περιττές φωτογραφίες: Σίγουρα στη συλλογή των φωτογραφιών σου υπάρχουν πολλές φωτογραφίες που πλέον δε χρειάζεσαι. Τις περισσότερες από αυτές τις έχεις ανταλλάξει με τις φίλες σου ή είναι print screens από κάτι που έχεις δει και σου άρεσε και απλά έχεις ξεχάσει να τη σβήσεις εδώ και... μήνες.
3. Αποθήκευσε ό,τι σημαντικό υπάρχει στη μνήμη του κινητού σου: Βρες (επιτέλους) λίγο χρόνο και έλεγξε αν οι επαφές και οι φωτογραφίες σου είναι περασμένες στον υπολογιστή σου. Ατυχίες συμβαίνουν πολλές, είσαι για να χάνεις το υλικό σου; Not!
4. Άφησέ το αθόρυβο: Πάρε την κολλητή σου τηλέφωνο, κανονίστε καφεδάκι (έχει και σούπερ καιρό πια) και μόλις καθίσετε στο τραπέζι, βάλε το αθόρυβο. Η επόμενη ώρα θα είναι για εσένα, εκείνην και τα νέα σας. Ούτε Instagram, ούτε facebook, ούτε whatsapp μηνυματάκια.
5. Κλείσε το 3G: Παρακαλείσαι, οποιαδήποτε στιγμή είσαι με την παρέα σου ή γενικώς με κόσμο να κλείνεις το 3G για να μην αποσπάσαι. Όλες μας έχουμε αποκτήσει αυτή τη συνήθεια, να κοιτάμε δηλαδή συνεχώς τα social media news μας, για αυτό πάρε αυστηρά μέτρα. Δες το και σαν ένα είδος διαδικτυακής «αποτοξίνωσης.
Διάβασε ακόμα:
Παραδέξου το! 4 πράγματα που σε φρικάρουν αφάνταστα μέσα στα social media