Πώς να ψάξεις στην Google χωρίς να πληκτρολογήσεις ούτε μία λέξη

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

Ο πιο έξυπνος τρόπος για να βρεις οποιαδήποτε πληροφορία αναζητάς χωρίς να χρησιμοποιήσεις το πληκτρολόγιό σου (κι όμως γίνεται)

Όταν θέλεις κάτι να αναζητήσεις στην Google, η πρώτη κίνηση που σου έρχεται αυτόματα στο μυαλό είναι να πληκτρολογήσεις αυτό που σ΄ενδιαφέρει, σωστά; Κάνοντας ένα απλό «Googling» στη λέξη που αναζητάς, ξεκλειδώνονται εκατομμύρια αποτελέσματα, τα οποία σου δίνουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνεις αμέτρητες πληροφορίες για τα πάντα.

Ωστόσο, μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα της Google προκύπτουν από εικόνες, live προβολές ή ήχους, καθιστώντας τα όχι μόνο χρήσιμα, αλλά και μια γεύση από το τι πρόκειται να ακολουθήσει με το metaverse. Δες πώς μπορείς να έχεις πρόσβαση στη Google χωρίς λόγια.

Πριν στείλεις το επόμενο email, μάθε τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις

1. Αναζήτηση εικόνων

Αυτό ονομάζεται επίσης αντίστροφη αναζήτηση εικόνας. Αντί να αναζητήσεις μια εικόνα, κάνεις αναζήτηση με μια εικόνα. Στην επιφάνεια εργασίας,πηγαίνεις στο Google Images. Εκεί, μπορείς να σύρεις και να τοποθετήσεις οποιοδήποτε αρχείο εικόνας GIF, PNG, JPG ή WEBP στο πεδίο αναζήτησης. Τα αποτελέσματα θα περιλαμβάνουν εκδόσεις διαφορετικού μεγέθους της εικόνας, τοποθεσίες όπου βρίσκεται η εικόνα και εικόνες που είναι παρόμοιες αλλά όχι ίδιες με αυτήν. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά τα αποτελέσματα για να προσδιορίσεις τι απεικονίζει μια εικόνα, να βρεις αρχεία υψηλότερης ανάλυσης ή να εντοπίσεις τους ιστότοπους όπου χρησιμοποιείται.

2. Live camera search

Ονομάζεται επίσης Google Lens, είναι παρόμοιο με την αναζήτηση εικόνων, αλλά χρησιμοποιεί μια ζωντανή εικόνα από την κάμερα του τηλεφώνου σας αντί για τη μεταφόρτωση μιας εικόνας από το αρχείο σου. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να πατήσετε το Lens button στην αρχική οθόνη του Android και, στη συνέχεια, να τοποθετήσεις την κάμερα του τηλεφώνου σου όπου εσύ θέλεις να εστιάσεις. Εάν δεν βλέπεις το κουμπί Lens, μπορείτε να το προσθέσεις στο τηλέφωνό σου μέσω της επίσημης εφαρμογής Lens.

Τις περισσότερες φορές η Google θα καταλάβει σε τι εστιάζεις και θα σου βγάλει αποτελέσματα που περιλαμβάνουν περιεχόμενο και συνδέσμους που αναζητάς.

3. Background music search

Η εύρεση του τίτλου του τραγουδιού που παίζει εκείνη την ώρα στον χώρο δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά ο πιο κομψός τρόπος αναγνώρισης της μουσικής που ακους είναι ένα από τα πιο παραγνωρισμένα κόλπα στα τηλέφωνα Pixel της Google. Σε Pixel 2 ή μεταγενέστερο Pixel με Android 10 ή (κάποια νεότερη έκδοση), πας στις Ρυθμίσεις > Ήχος και δόνηση > Αναπαραγωγή τώρα και ενεργοποιείς Identify songs playing nearby. Ενώ είσαι σε αυτό το στάδιο, ενεργοποιείς το search button στην οθόνη κλειδώματος. Τώρα το τηλέφωνό σου θα προσπαθεί πάντα να αναγνωρίσει τη μουσική γύρω σου και θα εμφανίζει τον τίτλο στην οθόνη κλειδώματος του τηλεφώνου σου.

Τόσο απλά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tags
© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης