Κλείνεις τον υπολογιστή κάθε βράδυ; Μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς...

Ένα ερώτημα μπορεί να φαίνεται αστείο εκ πρώτης ανάγνωσης όμως υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους έχεις λόγο να αναρωτιέσαι (και σου έχουμε τη λύση).

Στο τέλος της εργάσιμης ημέρας, οι περισσότεροι από εμάς κλείνουμε το laptop ή τον υπολογιστή μας. Όλοι πιστεύουμε πως με το να κλείσουμε το PC μας πρώτον δεν καταναλώνουμε ρεύμα αλλά το κυριότερο αφήνουμε το μηχάνημα να «ξεκουραστεί».

Αν το κάνεις κι εσύ, να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη. Σύμφωνα με έρευνα της Panda Security, το 37% των ερωτηθέντων κλείνουν τον υπολογιστή τους κάθε βράδυ. Αλλά ποιος έχει δίκιο: αυτοί που κλείνουν τον υπολογιστή τους κάθε βράδυ ή αυτοί που τον αφήνουν ανοιχτό;

Πώς θα σερφάρεις στο διαδίκτυο χωρίς να εντοπίζουν την τοποθεσία σου

Λειτουργία ύπνου έναντι τερματισμού λειτουργίας

Αν κοιτάξετε τις επιλογές "απενεργοποίησης" του υπολογιστή σας, θα δείτε "Αναστολή λειτουργίας", "Τερματισμός λειτουργίας" και "Επανεκκίνηση". Όταν λέμε κατάσταση «αναστολής λειτουργίας» ο υπολογιστής κλείνει τα μάτια του πολύ γρήγορα. Διατηρεί όλα τα προγράμματα και τα αρχεία σε λειτουργία ενώ εσύ είσαι αλλού. Μόλις επιστρέψεις, ο υπολογιστής επανέρχεται και είναι έτοιμος για λειτουργία.

«Η κατάσταση αναστολής λειτουργίας θέτει το σύστημά σας σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης, αλλά οι εφαρμογές και τα δεδομένα σας εξακολουθούν να βρίσκονται στη μνήμη του συστήματος», λέει ο πράκτορας του Geek Squad, Derek Meister. Αυτή η ταχύτητα συνοδεύεται από κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

"Η κατάσταση αναστολής λειτουργίας βοηθά τα πάντα να εμφανίζονται πιο γρήγορα όταν επιστρέφετε στον υπολογιστή σας, αλλά αυξάνει επίσης την πιθανότητα απώλειας δεδομένων εάν το σύστημα χάσει απροσδόκητα την ισχύ του", λέει. Ανάλογα με τον υπολογιστή σου, μπορεί επίσης να έχει λειτουργία αδρανοποίησης.

Η αδρανοποίηση συμβαίνει όταν δεν έχεις χρησιμοποιήσει τον φορητό υπολογιστή σου για λίγο (μια ή δύο ώρες) και ο υπολογιστής πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα από την κατάσταση αδρανοποίησης. Η αδρανοποίηση μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο για να αφυπνιστεί ο υπολογιστής, αλλά είναι ασφαλέστερο εάν διακοπεί η τροφοδοσία, καθώς αποθηκεύει τα δεδομένα της τρέχουσας περιόδου λειτουργίας στον σκληρό δίσκο.

Τελικά, και οι δύο λειτουργίες είναι παρόμοιες. "Οι λειτουργίες είναι ουσιαστικά ένας τρόπος για εξοικονόμηση ενέργειας, διατηρώντας παράλληλα ανοιχτά τα προγράμματα και τα αρχεία, επομένως όλα είναι γενικά όπως τα αφήσατε όταν επιστρέψετε στον υπολογιστή σας", λέει ο Meister. Το Shut Down κλείνει όλα τα προγράμματα και τα αρχεία που έχεις ανοιχτά, αλλά δεν κλείνει τον πυρήνα των Windows, που είναι ο πυρήνας του λειτουργικού συστήματος που επιτρέπει στο λογισμικό και το υλικό να λειτουργούν μαζί. Η επανεκκίνηση θα τερματίσει στην πραγματικότητα όλα τα αρχεία σου εκτός από τον πυρήνα των Windows, πριν συνεχίσετε τις λειτουργίες.

Εντάξει, αλλά πρέπει να απενεργοποιείς τον υπολογιστή σου κάθε βράδυ;

Η σύντομη απάντηση είναι όχι. Η μεγαλύτερη απάντηση: Εξαρτάται.

Η λειτουργία ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να είναι ευεργετική, καθώς μπορεί να της επιτρέψει να εκτελεί οποιεσδήποτε προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης, λέει ο Meister. «Το λογισμικό ασφαλείας θα εκτελεί σαρώσεις που δεν φαίνονται ενώ ο υπολογιστής είναι αδρανής, όπως και το λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας." Μερικές μέρες σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν θα κάνουν μεγάλη διαφορά, αλλά μπορεί να αρχίσεις να βλέπεις προβλήματα με την απόδοση με την πάροδο του χρόνου.



Υπάρχει κάτι τέτοιο όπως η υπερβολική λειτουργία ύπνου. Εάν ορισμένα προγράμματα καθυστερούν ή τα αρχεία δεν φορτώνονται σωστά, ο Meister συνιστά να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σου. Αυτή η επανεκκίνηση θα βοηθήσει στην εκκαθάριση προσωρινών προβλημάτων και στην απελευθέρωση μνήμης από τυχόν εφαρμογές που τρέχουν και που δεν έκλεισαν σωστά. «Σκεφτείτε την επανεκκίνηση ως τον καθαρισμό όλων των χαρτιών στο γραφείο σας. Εάν τα αρχειοθετήσετε, έχετε έναν καθαρό χώρο εργασίας το πρωί, ενώ η κατάσταση αναστολής λειτουργίας ή αδρανοποίησης αφήνει τα αρχεία και τους φακέλους σας έξω, ώστε να μπορείτε να μεταβείτε αμέσως ξανά», λέει.

Εάν κρατάς τον υπολογιστή σου ανοιχτό όλη τη νύχτα, είναι μάλλον καλή ιδέα να συνηθίσεις να τον επανεκκινείς μία φορά την εβδομάδα. . Μπορεί να σκεφτείς να κλείσεις τον υπολογιστή σου εάν δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσεις για τις επόμενες ώρες, όπως στο τέλος μιας βάρδιας εργασίας ή όταν πηγαίνεις για ύπνο. Με αυτόν τον τρόπο, ο υπολογιστής σου ανανεώνεται και είναι έτοιμος για την επόμενη μέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόσεξε όσα λες, το κινητό σου καταγράφει τα πάντα- Πώς θα πάψει να σε ηχογραφεί

Facebook από...την αρχή! Πώς θα σβήσεις όλα τα post χωρίς να σβήσεις το προφίλ σου

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης