Μήπως τα blue checks του Twitter είναι παράνομα;

Κανένας δε γνωρίζει την απάντηση, αλλά μάλλον δεν αξίζει να υποβάλεις μήνυση.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε, πως δεν περίμεναμε ο έλεγχος του Twitter να έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την κατηγορία του Elon Musk για παραβίαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας περί προστασίας των καταναλωτών. Έχουν περάσει λίγες ημέρες από τότε, που ο ίδιος αφαίρεσε τα blue checks, αφήνοντας μόνο επιταγές που χορηγούνται μέσω της επί πληρωμή υπηρεσίας «Twitter Blue».

Ωστόσο, στη συνέχεια αποκάλυψε πως δημιούργησε λίγες συνδρομές για πολύ συγκεκριμένους celebrities, όπως ο LeBron James και ο Steven King. Καθώς, λοιπόν, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές μια ομάδα χρηστών, συμπεριλαμβανομένου το θρυλικού Dril, ξεκίνησε μια καμπάνια «Block the blue checks» για να αποκλείσει μαζικά οποιονδήποτε φέρει το συγκεκριμένο σημάδι στο προφίλ του.

Σκληρές, διαδικτυακές «μάχες» δίνονται στο Twitter τις τελευταίες ημέρες…

Τι σημαίνει, όμως, στην πραγματικότητα αυτή η διάκριση, που επέλεξε να πραγματοποιήσει ο Musk για πολύ συγκεκριμένα άτομα, όπως ο King; Πως το blue check παρέχεται σε ανθρώπους, που δεν πληρώνουν για την υπηρεσία αυτή, ενώ σε αυτούς τους λογαριασμούς αναφέρεται: « Αυτός ο λογαριασμός έχει επαληθευτεί, επειδή ο χρήστης έχει εγγραφεί στο Twitter Blue, έχοντας επαληθεύσει τον αριθμό τηλεφώνου του».

Πολλοί, λοιπόν, θεώρησαν πως αυτό αποτελεί λόγο αγωγής. Το επιχείρημα είναι, ότι το Twitter παραβίασε τους κανόνες κατά της ψευδούς έγκρισης με το μήνυμά του. Με άλλα λόγια, λανθασμένα υπονοεί, ότι οι διασημότητες πληρώνουν για μια υπηρεσία που στην πραγματικότητα περιφρονούν. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Dril δημοσίευσε μια ανάρτηση στο Twitter αναφέροντας το άρθρο 43(α) του νόμου Lanham, ενός ομοσπονδιακού νόμου των ΗΠΑ, που απαγορεύει τη σύνδεση της ταυτότητας κάποιου με ένα προϊόν με παραπλανητικό τρόπο.

Προς Θεού δεν σε προτρέπουμε, να λάβεις νομικές συμβουλές από τα social media, ιδιαίτερα από το Twitter οι χρήστες του οποίου λατρεύουν να ερμηνεύουν τη νομοθεσία με τον δικό τους, ξεχωριστό τρόπο. Αξίζει να αναφερθεί, πως η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου ελέγχει τους νόμους για την προστασία των καταναλωτών στις ΗΠΑ, έχοντας δείξει έντονο ενδιαφέρον για τις λειτουργίες του Twitter. Ωστόσο, επικεντρώνεται σε ζητήματα σχετικά με μια εντολή συναίνεσης που υπέγραψε το app το 2011, σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια της υπηρεσίας. Το πρακτορείο αρνήθηκε να σχολιάσει εάν η γλώσσα μπλε σημάδι ελέγχου του Twitter θα μπορούσε να συνιστά ψευδή έγκριση.

https://www.tiktok.com/@tech360.tv/video/7161058201041931521?q=Twitter%20users%20are%20now%20wondering%20if%20mandatory%20blue%20checks%20are%20illegal&t=1682692447024

Ας μην ξεφεύγουμε, εν τέλει, από την πραγματικά σοκαριστική είδηση: Το Twitter κατάφερε μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο να φέρει τα πάνω κάτω, μετατρέποντας την εφαρμογή σε ένα νομικό «ναρκοπέδιο», οι μάχες του οποίου κατά πάσα πιθανότητα δε θα λήξουν σύντομα. Αναμένουμε να δούμε τις επόμενες επιχειρηματικές κινήσεις του Elon Musk, έτσι ώστε να παύσουν, επιτέλους, τα διαδικτυακά πυρά.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης