Η τέλεια συνταγή για το πιο λαχταριστό creme brulee

Νικολέττα Ράλλη

Αν είναι να κολαστώ θα το κάνω μόνο μαζί σου…

Καλό μήνα φίλες μου! Την περασμένη εβδομάδα είχα την χαρά (την λες και παιδική) να βρεθώ στο εργοστάσιο της οικογένειας Παπασπύρου και να ζήσω και εγώ το όνειρο του Charlie, στην ταινία "Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας". Η οικογενειακή αυτή επιχείρηση δραστηριοποιείται στην Παρασκευή χειροποίητων προϊόντων ζαχαροπλαστικής, παγωτού και αρτοποιίας καθώς επίσης και στην ετοιμασία καθημερινού φαγητού, ενώ η ιστορία της ξεκινά κάπου το 1940. Μπορεί ο Θανάσης και ο Φίλιππος, που έχουν αναλάβει πλέον τα ηνία της επιχείρησης στο πλευρό του πατέρα τους, να μην έχουν το εκκεντρικό παρουσιαστικό του Willy Wonka, η εταιρεία τους να μην παράγει μόνο σοκολάτες, αλλά και εκατοντάδες άλλα προϊόντα, αλλά σίγουρα έχουν και αυτοί τεράστια αγάπη και μεράκι για αυτό που κάνουν.

Με το μίξερ του παππού

Μια τέτοια επίσκεψη δεν θα μπορούσε να μείνει ανεκμετάλλευτη και μιας και γνωρίζω τον Φίλιππο προσωπικά του ζήτησα πέρα από την ξενάγηση στο εργοστάσιο, να μου μάθει πως να φτιάχνω (επιτέλους!) creme brulee και φυσικά να μοιραστώ την συνταγή για το αγαπημένο μου αυτό γλυκό μαζί σας. Καλή επιτυχία!

ΥΛΙΚΑ (για 6 creme brulee)

Για το μείγμα της κρέμας
• 350ml φρέσκο γάλα
• 350ml κρέμα γάλακτος
• 130γρ καστανή ζάχαρη
• 200γρ κρόκους αυγών (περίπου 10 αυγά)
• 1 stick βανίλιας Μαδαγασκάρης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 120 βαθμούς.
• Σε κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα με την ζάχαρη και την βανίλια σε χαμηλή φωτιά έως ότου λιώσει η ζάχαρη τελείως και πάρει μια ελαφριά βράση.
• Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
• Σουρώνουμε το μείγμα μας για να ήμαστε σίγουρη ότι δεν έχει κατάλοιπα από τα αυγά και την βανίλια και το αφήνουμε στην άκρη για περίπου 30 λεπτά να φύγει ο αφρός που έχει δημιουργηθεί.

• Τοποθετούμε τα μπολάκια μας σε ένα pyrex η βαθύ ταψάκι και τα γεμίζουμε πολύ προσεκτικά χωρίς να δημιουργούμε αφρό από πάνω για να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα.

• Βάζουμε το σκεύος μας στον φούρνο και το γεμίζουμε πολύ προσεκτικά με βραστό νερό να καλύψουμε τα μπολάκια μέχρι την μέση.

• Ψήνουμε για μια ώρα και δέκα λεπτά.
• Αφήνουμε της κρέμες μας να κρυώσουν για μια ώρα και της βάζουμε στο ψυγείο να δέσουν (ιδανικά τις αφήνουμε για ένα ολόκληρο βράδυ)


• Πέντε λεπτά πριν σερβίρουμε της βγάζουμε από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και της καίμε προσεκτικά από απόσταση για να λιώσει η ζάχαρη χωρίς να πάρει χρώμα.
• Πασπαλίζουμε για δεύτερη φορά με ζάχαρη και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία απλά αυτήν την φορά τις καίμε έως ότου ροδίσουν.

Το φλόγιστρο που χρησιμοποιούμε για το κάψιμο της ζάχαρης, το βρίσκετε σε όλα τα καταστήματα με είδη οικιακών συσκευών.

Amélie is simple: She has devoted herself to simple pleasures, such as cracking crème brûlée with a teaspoon...

ΥΓ: Η μονή στιγμή που δεν πρόσεχα με ευλάβεια το μάθημα ζαχαροπλαστικής, ήταν όταν από τους κάτω ορόφους ερχόντουσαν οι μυρωδιές από τους φρεσκοψημένους κουραμπιέδες! Τα Χριστούγεννα έρχονται!!!

Επικοινωνείτε μαζί μου στο facebook

Με ακολουθείτε στο twitter

Θαυμάζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο Instagram

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης