Extra fino beef soup: Η πιο λαχταριστή συνταγή από τη Νικολέττα Ράλλη
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να λέει όχι σε μια λαχταριστή μακαρονάδα και αν έχετε γνωρίσει έναν τέτοιο, θα σας συμβούλευα να μην τον εμπιστευτείτε για τίποτα και ποτέ. Ο καιρός έχει κρυώσει αρκετά και παρότι τα ζυμαρικά, συντροφεύουν το μεσημεριανό/ βραδινό μας, όλο τον χρόνο, αποφάσισα να φτιάξω μια version με spaghetti λίγο πιο spicy και διαφορετική από τα συνηθισμένα.
Επειδή μεγάλωσα με κάποιον κύριο να φωνάζει σε έναν άλλον ονόματι Ακάκιο "Μην ξεχάσεις τα μακαρόνια να είναι ΜISKO", η επιλογή μου δεν θα μπορούσε να είναι άλλη. Για την σημερινή μας συνταγή επέλεξα Εxtra Fino No12 της MISKO, πρώτον γιατί θέλουν μόνο 3 λεπτά για να βράσουν και προτιμώ να επενδύσω τον χρόνο μου στο βράσιμο του μοσχαριού που θα χρησιμοποιήσω και δεύτερον γιατί θέλω το αποτέλεσμα να θυμίζει noodle soup και το μακαρονάκι να γλιστράει εύκολα.
Extra fino beef soup
Υλικά (για 2 άτομα που τρώνε πολύ)
. Μισό πακέτο Extra Fino No12 MISKO
. 400 γρ. μοσχαράκι
. 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ λάδι
. 1 κρεμμύδι ολόκληρο
. 2 μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
. 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
. 1 πιπεριά τσίλι
. Σέλινο (όσο φαίνεται στην φωτό)
. 1 κύβο βοδινό
. Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε μέτρια φωτιά βάζουμε την κατσαρόλα με το λάδι για να κάψει.
• Ρίχνουμε το μοσχαράκι το οποίο το έχουμε κόψει σε σχετικά μικρούς κύβους
• Αφού τσιγαριστεί το κρέας, ρίχνουμε το κρεμμύδι ολόκληρο, τα καρότα, τα μανιτάρια,
• Αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτούν οι γεύσεις και αν θέλουμε στο σημείο αυτό, σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.
• Προσθέτουμε τον κύβο και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Στην συνέχεια ρίχνουμε βραστό νερό, περίπου ένα λίτρο ή 500 ml στην αρχή και αλλά 500ml μετά από μισή ώρα. Βράζουμε συνολικά το μοσχαράκι μας για 1 ώρα, ενώ λίγο πριν το τέλος ρίχνω και το σελινο.
• Μετά από την μια ώρα πρέπει το φαγητάκι μας να είναι σαν σούπα. Ανοίγετε το πακέτο με τα Extra Fino No12 και τα ρίχνετε μέσα στην ίδια κατσαρόλα. Ανακατεύετε συνεχώς για 3 λεπτά, στην συνέχεια κλείστε το μάτι και ανακατέψτε για άλλα 3.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να σερβιριστεί. Τρώγεται αμέσως γιατί δεν θέλουμε να μαλακώσει και άλλο το μακαρόνι μας και να μας "πιει" όλο το ζουμί.
Extra tip: Αν θέλουμε να δώσουμε στο πιάτο μας επιπλέον χρώμα, μπορούμε να προσθέσουμε αγαπημένη και εγγυημένη πάπρικα.
Για περισσότερες γευστικές συνταγές επισκεφθείτε το misko.gr/miskotini-extrafino
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!!!!
Επικοινωνείτε μαζί μου στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikoletta-Ralli/268690299831566?ref=bookmarks
Με ακολουθείτε στο twitter στο: https://twitter.com/nikolettaralli
Θαυμάζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο instagram: http://instagram.com/nikolettaralli