Μελομακάρονα με pecan... και πολλή αγάπη!

Νικολέττα Ράλλη

Η κλασική αγαπημένη συνταγή για τα πιο αφράτα μελομακάρονα με μια μικρή παραλλαγή. Αντί για το αγαπημένο κλασικό καρύδι, θα χρησιμοποιήσομε pecan για μια πιο εκλεπτυσμένη πινελιά!

Θα χρειαστείτε:

- Για την ζύμη

• 500ml ελαιόλαδο
• 125ml πορτοκαλάδα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμη)
• 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
• μιση κουταλια της σούπας κανέλα σε σκόνη
• μισή κουταλιά της σούπας γαρίφαλο τριμμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
• 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
• 1 κιλό αλεύρι
• μισό φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
•250 γρ. ζάχαρη

- Για το σιρόπι

• 1 κιλό μέλι
• 1 ποτήρι νερό
• 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

- Για το γαρνίρισμα

• 250γρ. τριμμένο pecan (το βρίσκετε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών)

Εκτέλεση:
• Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι σχετικά σφιχτή. (εάν το επιθυμούμε, βάζουμε και στην ζύμη λίγο τριμμένο pecan)
• Πλάθουμε τα μελομακάρονα μας. Προσοχή! Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι αρκετά πιο μικρό από αυτά που βλέπουμε στο ζαχαροπλαστείο, γιατί φουσκώνουν αρκετά.


• Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (όχι σε προθερμασμένο φούρνο) για 25 λεπτά.
• Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά μας για το σιρόπι. Αφού έχουν ψιλόκρυώσει τα μελομακάρονα μας τα τοποθετούμε στο σιρόπι μας για 2 με τρία λεπτά, και ενώ αυτό σιγοβράζει.
• Σερβίρουμε σε μια πιατέλα, με το υπόλοιπο pecan για γαρνίρισμα.

Καλά Χριστούγεννα!!!

Μιλάμε μέσω facebook

Με ακολουθείτε στοTwitter

Θαυμάζετε τις φανταστικές φωτογραφίες μου στοInstagram

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης