Εξωτικές γεύσεις με καστανό ρύζι Agrino

Και μια γλυκιά, δροσερή έκπληξη...

Από αρκετά μικρή ηλικία είχα μία μανία να τρέφομαι με ρύζι. Είτε ήταν το συνοδευτικό του κρέατος ή του κοτόπουλου που έφτιαχνε η μαμά μου, είτε το ανακάτευα με μπόλικο γιαούρτι, είτε αργότερα που έμαθα να μαγειρεύω μόνη μου και αυτοδίδακτα 100 είδη ριζότων. Τα τελευταία χρόνια των γαστρονομικών πειραμάτων μου, ανακάλυψα και πολλές ποικιλίες ρυζιού και τις χρήσεις του. Ρύζι γλασσέ για σούπες, ρύζι Καρολίνα για χυλωμένο ριζότο, ρύζι bonnet για πιλάφι, basmati για την ασιατική κουζίνα! Ανακάλυψα όμως και το καστανό ρύζι.

Το καστανό ρύζι, παγκοσμίως γνωστό για την διατροφική του αξία, μέχρι πρότινος το χρησιμοποιούσα για να φτιάξω σπυρωτό πιλάφι! Με μεγάλη μου χαρά ανακάλυψα την περασμένη εβδομάδα ότι η ελληνική εταιρεία Agrino, έχει βγάλει μια νέα σειρά καστανού ρυζιού για όλες τις προτιμήσεις και όλες τις χρήσεις. Καστανό ρύζι για σπυρωτό πιλάφι, καστανό ρύζι για γεμιστά (είναι και η εποχή τους!), για ριζότο και γλυκά, αλλά και για πρώτη φορά καστανό basmati για πιο εξωτικές γεύσεις. Φυσικά και τα δοκίμασα, φυσικά και πειραματίστηκα και εννοείται και θα μοιραστώ μαζί σας δυο πολύ γλυκές συνταγές!!!

Καλή απόλαυση.

Ριζότο με πεπόνι και ρικότα

Θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά γεμάτη της σούπας βούτυρο
2 κούπες τσαγιού καστανό ρύζι Agrino Brown Family Basmati για εξωτικές συνταγές
Μια συσκευασία ρικότα
Μισό πεπόνι
Μαύρη ζάχαρη
Λευκό μπαλσάμικο εσπεριδοειδών

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε το βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει. Λίγο πριν κάψει, ρίχνουμε το ρυζάκι μας και ανακατεύουμε για 3 λεπτά. Ρίχνουμε 4 κούπες νερό από τον βραστήρα και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά. Παράλληλα κόβουμε το πεπόνι μας σε 4 φέτες και μετά σε κύβους. Πασπαλίζουμε με την μαύρη ζάχαρη και καραμελώνουμε με το καμινέτο. Εάν δεν έχετε καμινέτο/φλόγιστρο, καραμελώνετε τα κυβακια πεπονιού σε ένα γουόκ, όπου έχετεβάλει 4 κουταλιές της σούπας από το μπάλσαμο. Γλασάρετε το πεπονάκι και μετά από 5 λεπτά ρίχνετε το έτοιμο στραγγισμένο Agrino καστανό μπασμάτι. Σερβίρετε με μια γενναιόδωρη δόση ρικότα!

Σημ.: Σε αυτό το φαγητό δεν μπαίνει αλάτι και είναι ιδανικό για όσους λατρεύετε τις γλυκές γεύσεις.

Ρυζόγαλο με Agrino καστανό ρύζι για γλυκά και αμυγδαλόγαλα

Θα χρειαστείτε:

4 κουταλιές της σούπας καστανό ρύζι Agrino Brown Family για γεμιστά & ριζότο για γλυκά
4 κούπες του τσαγιού αμυγδαλόγαλα
1 κουταλιά της σούπας κορν Φλάουερ
Μισή κούπα τσαγιού μαύρη ζάχαρη
Κανέλα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι μια κούπα τσαγιού νερό και περιμένουμε να βράσει. Ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε για δέκα λεπτά. Ρίχνουμε το αμυγδαλογαλα και ανακατεύουμε συχνά για άλλα 15 λεπτά. Μέσα σε λίγο από το μείγμα μας, διαλύουμε το κορν φλάουερ και στην συνέχεια το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά. Όποτε χρειαστούμε υγρά, για να μην μας κολλήσει, συμπληρώνουμε με αμυγδαλογαλα. Σερβίρουμε σε 4 φόρμες και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Να θυμάστε το εξής:

• Το καστανό ρύζι, είναι το ρύζι με το περικάρπιο του.
• Το περικάρπιο είναι καφέ (εξού και το χρώμα)
• Το καστανό ρύζι είναι τόσο θρεπτικό γιατί το περικάρπιο περιέχει το 80% των θρεπτικών συστατικών του ρυζιού.
• Περιέχει αντιοξειδωτικά (σελήνιο, ψευδάργυρο)
• Είναι πλούσιο σε φωσφόρο και μαγγάνιο
• Είναι πηγή φυτικώνινών
• Έχει χαμηλό γλυκαιμικο δείκτη, αρά είναι κατάλληλο για διαβητικούς
• Περιέχει βιταμίνες
• Δεν περιέχει γλουτένη (όπως και κάθερύζι)

Επικοινωνείτε μαζί μου στο facebook

Με ακολουθείτε στο twitter

Θαυμάζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο Instagram

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης