Με ρωτήσατε και σας την έχω: Αυτή είναι η αγαπημένη μου συνταγή για σαλάτα
Καλημέρα φίλες μου! Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή για την αγαπημένη μου σαλάτα (τον τελευταίο καιρό), για την οποία παρά πολλά μηνύματα μου έχετε στείλει στα social. Για να μην απαντάω σε καθεμία απο εσάς ξεχωριστά, μιας και δεν υπάρχει χρόνος θα την ανεβάσω στο δεύτερο σπιτάκι μου, εδώ στο Queen.gr για να την βρίσκετε όποτε την χρειάζεστε.
Καταρχάς να σας πω ότι η συγκεκριμένη σαλάτα δεν είναι αποκλειστικά δίκη μου ιδέα, αλλά έχω εμπνευστεί απο την πικάντικη σαλάτα τόνου, που σερβίρεται στο εστιατόριο NOBU. Φυσικά και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μόνο τόνο, μιας και είναι λίγο σπάνιο, αλλά μπορείτε και να χρησιμοποιήσετε όποιο ψάρι σας προτείνει ο ψαράς σας και μπορεί να φαγωθεί ωμό.
Για τη σαλάτα:
Το ψάρι της επιλογής σας κομμένο σε λεπτές φέτες ωμό 1 καροτο κομμένο σε φέτες με τον αποφλοιωτή σας
Μισό μικρό κολοκυθάκι κομμένο με τον ίδιο τροπο
1 μικρό τριμμένο παντζάρι
Κόκκινη σαλάτα λόλα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Για το dressing:
1 μικρό κρεμμυδάκι (του στιφάδο) πολύ ψιλοκομμένο
5 κουταλιές της σούπας σόγια σως
1 φλυτζανάκι του ελληνικού καφέ,
ξύδι ρυζιού 4 κ.σ. νερό
1 κ.γ. ζάχαρη
Μισή κ.γ. σκόνη μουστάρδας ή μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα
3 κ.σ. σησαμέλαιο 2 κ.σ.
Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Πλένετε καλά τα λαχανικά σας και τα τοποθετείτε σε ένα βαθύ μπολ. Βάζετε απο πάνω τον τόνο και τέλος προσθέτετε το μείγμα dressing, αφού έχετε ανακατέψει πολύ καλά, τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολάκι.
Μπορείτε να με βρείτε στο Instagram εδώ!