Γιατί τα burgers με αβγό είναι η νέα μας εμμονή;
Plus: Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο burger;
Δεν ξέρουμε αν είναι η δική μας ιδέα αλλά νομίζουμε πως τα τελευταία δύο χρόνια τα burgers έχουν γίνει πολύ της μόδας. Σε κάθε γωνία της πόλης υπάρχει και ένα μπεργκεράδικο (όπως λέμε στην κοινή) τα οποία μας κάνουν να θέλουμε κάθε μα κάθε μέρα να τρώμε εκεί.
Εγώ όμως μία μεγάλη απορία είχα και δεν άντεξα, την «έλυσα». Έχοντας πάει στο burger-άδικο κάτι πολύ καλών μου φίλων (αν δε σε ταΐσει καλά ο φίλος, ποιος θα σε ταΐσει) ρώτησα τον Άρη γιατί το άβγο μέσα στο burger έχει γίνει τόσο μεγάλο trend. Στην αρχή ήμουν διστακτική να το δοκιμάσω αλλά τώρα πια δηλώνω «εθισμένη».
«Μμμμ το αβγό ξεκίνησε κατά βάση για να κάνει το burger να έχει πιο ιδιαίτερη υφή, να γίνεται πιο κρεμώδες. Δίνει στο πιάτο μια άλλη βάση. Εγώ βέβαια το συνδυάζω με μανιτάρια όπως και με λάδι λευκής τρούφας (που έχει υπέροχο άρωμα) και ο συνδυασμός του είναι απλά ασυναγώνιστος».
Ο Άρης από το Dragon Burger μου εξήγησε επίσης πως το αβγό μέσα στο burger είναι μία μόδα που ήρθε από την Αμερική με σκοπό να «αναβαθμίσει» τα πιάτα μας, να τα πάει σε άλλο επίπεδο βρε παιδί μου. Καταλήξαμε βέβαια πως δεν είναι μόνο γευστικά ωραίο αλλά και εμφανισιακά. Μη μου πεις πως δεν έχεις δει παρόμοια burgers με το δικό μου στο instagram. Μία Insta- λήψη απαιτείται.
#SorryDiet αλλά δηλώνω μεγάλη φαν του παρακάτω μπέργκερ και τώρα που το σκέφτηκα, πάω στον... Άρη.