Για την Τσικνοπέμπτη, κρασί Αλλοτινό & μαρινάδα ψητού κοτόπουλου από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου
Για το τραπέζι σας, από την Ελληνικά Κελλάρια.
Τα απαραίτητα συστατικά για μια αξέχαστη Τσικνοπέμπτη είναι η καλή παρέα και το καλό φαγητό. Η Ελληνικά Κελλάρια φροντίζει για αυτό με την ποιοτική αλλά οικονομική σειρά κρασιών Αλλοτινό και ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου έρχεται να απογειώσει τη βραδιά με τη συνταγή μαρινάδας για κοτόπουλο που μας προτείνει.
Το μυστικό για να αναδείξεις ένα ψητό κοτόπουλο κρύβεται στο μαρινάρισμα. Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου μας προτείνει μια μοναδική συνταγή για μαρινάδα κοτόπουλου για να εντυπωσιάσετε την παρέα σας. Απολαύστε το με τον καλύτερο συνοδό για το ψητό κοτόπουλο, που δεν είναι άλλος από τον Λευκό ξηρό οίνο της σειράς Αλλοτινό. (Αναλυτικά η συνταγή στο τέλος)
Για όσους πάλι προτιμούν μπριζόλες και παϊδάκια, ιδανική συντροφιά θα αποτελέσουν ο Ερυθρός ξηρός οίνος και ο Ερυθρός Ημίγλυκος, της σειράς Αλλοτινό. Και τα δύο αυτά κρασιά συνοδεύουν ιδανικά όλα τα ψητά κόκκινα κρέατα, ενώ το ημίγλυκο απολαμβάνεται άψογα και ως απεριτίφ. Για τους λάτρεις του ροζέ, υπάρχει και η επιλογή του Ροζέ ξηρού οίνου Αλλοτινό. Συνοδεύει αρμονικά τα ελαφρά γεύματα, πιάτα τυριών και σαλάτες.
Το Αλλοτινό συνδυάζει υψηλή ποιότητα και προσιτή τιμή και αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή για να συνοδεύσει τα κρεατικά σας. Είτε στο σπίτι, είτε έξω σε παρεΐστικα στέκια, τα κρασιά της σειράς Αλλοτινό, της Ελληνικά Κελλάρια, θα συνοδεύσουν εξαιρετικά κάθε ποικιλία κρεάτων του τραπεζιού της Τσικνοπέμπτης και σίγουρα θα απογειώσουν τις γεύσεις σας, αλλά και τη διάθεση της παρέας σας!
Μαρινάδα για κοτόπουλο
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαριναρίσματος: 30 λεπτά
Υλικά
1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι μπύρα
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά Worcestershire sauce
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κουταλάκι κακουλέ τριμμένο
4 κουταλιές μουστάρδα με μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το κοτόπουλο σε μεγάλες μπουκιές και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείτε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ηλιέλαιο, την μπύρα, το χυμό λεμονιού, την καστανή ζάχαρη, την Worcestershire sauce, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το τριμμένο κακουλέ και την μουστάρδα με μέλι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε να αναμιχτούν καλά.
Περιχύνετε με το μείγμα το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Όταν περάσουν τα 30 λεπτά, αποσύρετε το κοτόπουλο από το ψυγείο, περνάτε τα κομμάτια σε σιδερένια καλαμάκια και ψήνετε στην ψησταριά του σπιτιού σας.
Μπορείτε να ψήσετε τα καλαμάκια και σε ένα ραβδωτό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά στην κουζίνα σας.