Να σε σερβίρω;
ΝΑΝΤΙΑ ΔΡΑΚΟΥΛΑ
Μια καλή αφορμή για να γοητεύσετε και να φλερτάρετε ξεδιψώντας.
Έχω την εντύπωση πως αν και είμαστε λαός που οι μπύρες πάνε και έρχονται στα τραπέζια μας δεν ξέρουμε όλοι να τις σερβίρομε, ειδικά οι γυναίκες. Η μπύρα λοιπόν όπως μου εξήγησαν πρέπει να σερβίρεται σε ποτήρι (παγωμένο το καλοκαίρι) σε κλίση 45 μοιρών και σταδιακά να το επαναφέρουμε σε κάθετη θέση απομακρύνοντας το μπουκάλι.
Η μπύρα πρέπει να έχει συνεχή ροή μέχρι να σχηματιστεί αρκετός και πυκνός αφρός. Για πιο προχωρημένους και γνώστες της μπύρας όταν έχετε να κάνετε με ειδικό τύπο μπύρας όπως μια Weiss, πρέπει να τη σερβίρετε στο δικό της ποτήρι για να μπορεί να διατηρεί το άρωμα της και τον αφρό της. Προηγουμένως θα έχετε ξεπλύνει το ποτήρι και στη συνέχεια θα σερβίρετε την μπύρα όπως στην απλή.
Καλό είναι να σερβίρετε μόνο τα ¾ και την υπόλοιπη να τη αφήνετε μέσα στο μπουκάλι της ώστε να την ανακινήσετε αργά, να ανακατέψετε τα υπολείμματα της μαγιάς και να δημιουργήσετε τον απαιτούμενο αφρό. Στο τέλος τον προσθέτετε στο ποτήρι. Εις υγείαν.