Χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο γεμιστό με κάστανα, δαμάσκηνα και ρύζι που αγαπούν μικροί και μεγάλοι
Ένα φαγητό που «παντρεύει» διαφορετικές γεύσεις και υλικά.
Για να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας ένα άκρως απολαυστικό, γιορτινό τραπέζι, το οποίο θα αναπολούν με νοσταλγία στο μέλλον, χρειάζεται να συμπεριλάβουμε σε αυτό μερικά ευρηματικά πιάτα, που θα κερδίσουν μία θέση στην καρδιά τους από την πρώτη μπουκιά.
Πόσο εύκολο είναι να πετύχουμε κάτι τέτοιο όμως, όταν το καθιερωμένο μενού των Χριστουγέννων απαιτεί κάποιες πολύ συγκεκριμένες, γνώριμες, παραδοσιακές συνταγές, τις οποίες πιθανότατα έχουν δοκιμάσει πολλές φορές στο παρελθόν;
Κι όμως, η απάντηση είναι πολύ απλή και ο τρόπος για να τη μάθουμε, είναι να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο γεμιστό με κάστανα, δαμάσκηνα και ρύζι, μία σύγχρονη συνταγή που «πατάει» πάνω στην παράδοση και μας συστήνει ξανά ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα των Χριστουγέννων. Πρόκειται για ένα φαγητό που «παντρεύει» διαφορετικές γεύσεις και υλικά, ένα φαγητό που θα μας οδηγήσει με μία πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία, την οποία θα θέλουμε σίγουρα να επαναλάβουμε.
Για να δοκιμάσουμε την εκδοχή που έχει ετοιμάσει ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου, θα χρειαστούμε στην κουζίνας μας τα εξής υλικά:
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 80 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 100 γρ. ρύζι νυχάκι
- Νερό
- 1 Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Κότας
- 400 γρ. κάστανα
- 300 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα (χωρίς κουκούτσι)
- 2 κ.σ. άνηθο
Αν θέλουμε να προσθέσουμε στο τραπέζι μας ένα λαχταριστό πιάτο, το οποίο θα «παντρεύει» γευστικά το παρελθόν με το παρόν και συγχρόνως, θα μας αποκαλύψει τη μαγεία της γεύσης των Χριστουγέννων, τότε το κοτόπουλο γεμιστό με κάστανα, δαμάσκηνα και ρύζι του σεφ Νικόλα Σακελλαριού, αποτελεί μία επιλογή που θα μείνει αξέχαστη στους καλεσμένους μας. Μέσα από το βίντεο που ακολουθεί, μπορούμε να παρακολουθήσουμε βήμα προς βήμα πώς θα ετοιμάσουμε εύκολα και γρήγορα αυτό το γιορτινό και νόστιμο πιάτο, το οποίο θα προκαλέσει μικρές, αναπάντεχες «εκρήξεις» απόλαυσης στους ουρανίσκους μας.