2+1 healthy προτάσεις για το lunch box σου που θα σε κρατούν happy και χορτάτη
Στην περίπτωση, λοιπόν, που ένα ακόμη απόγευμα σε βρίσκει να σκέφτεσαι τι θα μαγειρέψεις για το αυριανό σου lunch box, αυτό το κείμενο είναι για εσένα.
«Τι να μαγειρέψω αύριο;». Η ερώτηση που ιδανικά θα θέλαμε αποφύγουμε, αλλά που ειδικότερα αν θέλουμε να φροντίζουμε την ευεξία μας μέσα από τη διατροφή μας, δεν μπορούμε να προσπεράσουμε.
Στην περίπτωση, λοιπόν, που ένα ακόμη απόγευμα σε βρίσκει να σκέφτεσαι τι θα μαγειρέψεις για το αυριανό σου lunch box, αυτό το κείμενο είναι για εσένα. Για εσένα που θέλεις να τρως υγιεινά κάθε μέρα, αλλά να μην στερείσαι την απόλαυση σε κάθε σου γεύμα.
Οι συμβουλές που θα σου λύσουν τα χέρια στο καθημερινό meal prepping
Αν δεν έχεις πολύ χρόνο ή την απαραίτητη διάθεση να μαγειρεύεις κάθε βράδυ για την επόμενη μέρα, προσπάθησε να κάνεις όσο πιο εύκολο γίνεται το meal prepping. Πώς θα τα καταφέρεις; Αρχικά φροντίζοντας να έχεις στο ψυγείο και το ντουλάπι με τα τρόφιμα στην κουζίνα σου μερικά βασικά συστατικά, που μπορούν να αποτελέσουν τις βάσεις ενός υγιεινού και απολαυστικού γεύματος.
Η σόγια κιμάς και κεμπάπ, το πλιγούρι και το κινόα αξίζουν την προσοχή σου. Την επόμενη φορά που θα πας στο σούπερ-μάρκετ, λοιπόν, αξίζει να βάλεις τη Σόγια Κιμά Fytro, τη Σόγια Κεμπάπ Fytro το Πλιγούρι Fytro και το Λευκό Κινόα Fytro στο καλάθι σου. Και αυτό διότι μπορείς να τα συνδυάσεις με πολλά τρόφιμα, ώστε να συνθέσεις νόστιμα και θρεπτικά γεύματα, ενώ και από μόνα τους προσφέρουν θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό σου.
Το ποιες συνταγές θα ετοιμάσεις, εξαρτάται από τα γευστικά σου γούστα και τα λαχανικά που έχεις στο ψυγείο σου. Εμείς, πάντως, έχουμε κάποιες ενδιαφέρουσες, γευστικές και healthy προτάσεις για το lunch box σου.
Τι λες για σόγια κεμπάπ Fytro με ρύζι;
Μία νόστιμη συνταγή που θα σε κρατά χορτάτη και θα σου δίνει την ενέργεια να συνεχίζεις -χωρίς να σε βαραίνει- τα μεσημέρια στο γραφείο, είναι η Σόγια Κεμπάπ Fytro με Ρύζι, που βρήκαμε στο website της Fytro.
Για να την ετοιμάσεις, θα χρειαστείς τα υλικά που ακολουθούν!
- 2 φλιτζ. τσαγιού Σόγια Κεμπάπ Fytro
- 2-3 καρότα κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 8 μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
- 250 γρ. μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3/4 φλιτζ. τσαγιού λάδι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1/2 κ.γ. μπαχάρι
- 1/2 κ.γ. κάρυ
- Αλάτι
- Χυμό 1 λεμονιού
- 4 κ.σ. σόγια σος
- 2 1/2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
Για να ετοιμάσεις τη συνταγή, αρχικά θα βάλεις το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί, θα ρίξεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο λιωμένο, τα μικρά κρεμμυδάκια καθαρισμένα ολόκληρα και θα ανακατέψεις για λίγη ώρα. Έπειτα θα προσθέσεις τα καρότα και τη βρασμένη και καλά στυμμένη Σόγια Κεμπάπ Fytro, σύμφωνα με τις οδηγίες προετοιμασίας. Θα ανακατέψεις για αρκετή ώρα και θα προσθέσεις τη σόγια σος και τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το κάρυ, την πάπρικα και το μπαχάρι.
Στη συνέχεια, θα προσθέσεις τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια, το μπρόκολο και αρκετό νερό, ώστε να μισοσκεπαστεί το φαγητό. Θα βράσεις για αρκετή ώρα, μέχρι να μαγειρευτεί η σόγια πολύ καλά και να δέσει η σάλτσα. Τέλος, θα βάλεις σε μια κατσαρόλα 6 φλιτζ. τσαγιού νερό με αλάτι και 1/3 φλιτζ. τσαγιού λάδι να βράσει. Θα προσθέσεις 2 1/2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι, θα ανακατέψεις, θα βράσεις για 20 λεπτά και θα σερβίρεις τη Σόγια Κεμπάπ Fytro με το ρύζι.
Must-know tip: Η Σόγια Κεμπάπ Fytro είναι 100% φυτικό προϊόν, που παράγεται με σύγχρονες μεθόδους φυσικής επεξεργασίας από σόγια άριστης ποιότητας. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, κάλιο και αποτελεί πηγή μαγνησίου!
Η πιο χορταστική σαλάτα με βάση το πλιγούρι
Το μεσημεριανό σου αύριο έχει πλιγούρι και με αυτή τη συνταγή, όχι μόνο θα χορτάσεις και θα γεμίσεις ενέργεια, αλλά θα απολαύσεις ένα γεύμα νόστιμο, γεμάτο θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Ο λόγος για τη Σαλάτα με Πλιγούρι και Λαχανικά που βρήκαμε στη Fytro και θα γίνει το αγαπημένο σου γρήγορο και υγιεινό γεύμα.
Ιδού τα υλικά που θα χρειαστείς για να ετοιμάσεις τη συνταγή.
- 1 ποτήρι (200 γρ.) Πλιγούρι Fytro
- 150 γρ. ψιλοκομμένη φέτα
- 200 γρ. (ψιλοκομμένο) αγγούρι
- 200 γρ. ντομάτα φρέσκια (ψιλοκομμένη δίχως σπόρους)
- 10 γρ. ψιλοκομμένα φύλλα μέντας ή δυόσμου
- Λίγο αλάτι
- 110 ml ελαιόλαδο
- 20 ml λεμόνι
Αυτή τη συνταγή θα την ετοιμάσεις γρήγορα, ακόμη και το πρωί προτού φύγεις για το γραφείο, μιας και το Πλιγούρι Fytro είναι προβρασμένο και έτσι, μαγειρεύεται εύκολα και είναι και ευκολοχώνευτο. Αρχικά, λοιπόν, θα βράσεις το Πλιγούρι Fytro, για 2 λεπτά σε 700 ml νερό και θα το αφήσεις να απορροφήσει το νερό του και να φουσκώσει. Στη συνέχεια θα το πλύνεις, θα το στραγγίξεις και θα προσθέσεις τη φέτα, το αγγούρι, την ντομάτα, τα φύλλα μέντας ή δυόσμου, λίγο αλάτι, το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Θα ανακατέψεις και έτοιμο το healthy lunch σου!
Must-know tip: Το πλιγούρι χρησιμοποιείται στη μαγειρική για περισσότερα από 4.000 χρόνια, ενώ το Πλιγούρι Fytro είναι ένα φυσικό προϊόν, που συνιστά πηγή φυτικών ινών και φωσφόρου και είναι πλούσιο σε μαγγάνιο.
Το μεσημεριανό σήμερα έχει μπιφτέκια με κινόα
Τα τελευταία χρόνια το κινόα έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές και στη χώρα μας και η αλήθεια είναι πως από την πρώτη στιγμή που το δοκιμάσαμε, το λατρέψαμε. Αν θέλεις να κάνεις level up στο lunch box του γραφείου, σου έχουμε μία υγιεινή και απολαυστική συνταγή, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Ο λόγος για τα Μπιφτέκια με Κινόα και Λαχανικά, μία υπέροχη συνταγή που βρήκαμε στο site της Fytro.
Δες, λοιπόν, πώς θα την ετοιμάσεις, ξεκινώντας από τα υλικά που θα χρειαστείς.
- 250 γρ. Κινόα Fytro
- 700 ml νερό
- Αλάτι
Για τα μπιφτέκια:
- 2 φλιτζ. τσαγιού μαγειρεμένο κινόα
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
- 1 μεγάλο κολοκύθι, τριμμένο
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ώρα να ετοιμάσεις τη συνταγή, ξεκινώντας από το Κινόα Fytro. Αρχικά θα το βάλεις σε ένα σουρωτήρι και θα το πλύνεις με τρεχούμενο νερό μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Στη συνέχεια θα το βράσεις, βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι 700 ml νερό, αλάτι και το Κινόα Fytro. Θα μαγειρέψεις με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το Κινόα Fytro και όταν θα το αποσύρεις από τη φωτιά, θα το αφήσεις να κρυώσει.
Σειρά έχουν τα μπιφτέκια. Πρώτο βήμα είναι το να προθερμάνεις τον φούρνο στους 200°C. Στη συνέχεια θα μετρήσεις 2 φλιτζάνια Κινόα Fytro (καλά στραγγισμένο) και θα το ρίξεις σε ένα μπολ, προσθέτοντας τα τριμμένα και ψιλοκομμένα λαχανικά (χωρίς πολλά υγρά) και τα αβγά.
Αφού αλατοπιπερώσεις, θα ανακατέψεις καλά, θα πλάσεις 6 μεγάλα μπιφτέκια και θα τα βάλεις σε ένα ταψί, στο οποίο θα έχεις στρώσει πρώτα αντικολλητικό χαρτί. Θα ψήσεις για 20 λεπτά, θα γυρίσεις από την άλλη πλευρά τα μπιφτέκια και θα τα ψήσεις για άλλα 25 λεπτά. Έτοιμα τα μπιφτέκια σου!
Must-know tip: Το κινόα είναι 100% φυτικό προϊόν και προέρχεται από την περιοχή των Άνδεων. Το Λευκό Κινόα Fytro συγκεκριμένα, περιέχει πολλά σημαντικά για τον ανθρώπινο οργανισμό συστατικά, όπως μαγνήσιο και φώσφορο, μαγγάνιο που συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, αλλά και φολικό οξύ. Επίσης, είναι πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών και δεν περιέχει γλουτένη.
Από το πλιγούρι μέχρι το κινόα και τη σόγια. Τώρα που γνωρίζεις τις βάσεις για ένα θρεπτικό και απολαυστικό γεύμα, ώρα να βρεις τις δικές σου αγαπημένες προσθήκες, εκείνες που θα κάνουν το περιεχόμενο του lunch box σου ακόμη πιο υγιεινό και απολαυστικό.
Μην ξεχάσεις απλώς να μείνεις συντονισμένη για να ανακαλύψεις περισσότερες γευστικές συνταγές με προϊόντα Fytro, που θα κάνουν level up στο daily menu σου!