Η Amita μάς θυμίζει πως κάτι υπέροχο υπάρχει έξω από τους τοίχους του σπιτιού μας

Η Amita μάς θυμίζει πως κάτι υπέροχο υπάρχει έξω από τους τοίχους του σπιτιού μας

Μαρίνα, Ορέστης, Χριστίνα, Σοφία, Αλεξάνδρα. Πέντε άνθρωποι που κάνουν διαφορετικές δουλειές, και έχουν διαφορετικά χόμπι-προτιμήσεις και διαφορετικό τρόπο ζωής. Ή μήπως όχι;

Η Μαρίνα είναι επικοινωνιολόγος και τα βράδια της τα περνάει βλέποντας ριάλιτι (είναι guilty pleasure, λέει). Ο Ορέστης δουλεύει σε τμήμα ερευνών τράπεζας και το αγαπημένο του σπορ, στο οποίο επιδίδεται κάθε απόγευμα, είναι το να σηκώνει το τηλεκοντρόλ για να αλλάξει κανάλι. Η Χριστίνα είναι δασκάλα και έχει μια μεγάλη αγάπη, τον καναπέ της. Η Σοφία δουλεύει ως γραμματέας και, όταν έρχεται σπίτι, μόνο ορθή δεν είναι -αντίθετα, κάνει μακροβούτια στο κρεβάτι της. Η Αλεξάνδρα είναι ψυχολόγος και, όταν δεν βρίσκεται στο γραφείο της, το ρίχνει στην… ταβανοθεραπεία.

Και όμως, υπάρχει κάτι που ενώνει αυτούς τους πέντε ανθρώπους και αυτό είναι το ότι φαίνεται να ακολουθούν πιστά τη διαδρομή «σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι». Χωρίς να περάσουν, στο ενδιάμεσο, λίγο χρόνο εκτός σπιτιού, για παράδειγμα σε ένα πάρκο. Σε αυτό το σημείο, μάλλον μπορούμε να συμφωνήσουμε όλες πως η στάση στον φούρνο της γειτονιάς δεν θεωρείται επαφή με τον έξω κόσμο.

Σίγουρα δεν είναι οι μοναδικοί άνθρωποι στην Ελλάδα που κάνουν το ίδιο. Διότι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Amita σε 800 άτομα ηλικίας 25-64 χρονών, φαίνεται πως στη χώρα μας περνάμε το 83% της ζωής μας σε εσωτερικούς χώρους. Σαν να έχουμε μαλώσει κάπως με το φυσικό περιβάλλον, δηλαδή. Εν τω μεταξύ, αυτή η κατάσταση δεν φαίνεται καλύτερη ούτε στο μέλλον, μιας και οι προβλέψεις θέλουν πως θα περάσουμε μόνο το 7% της ζωής μας σε άμεση επαφή με τη φύση.

image003.jpg

Κάτι αλλάζει…

Μια μέρα, όμως, κάτι φαίνεται να άλλαξε σε αυτήν την καθημερινή ρουτίνα των προσώπων της ιστορίας μας. Και οι πέντε βρίσκονται στα σπίτια τους, αλλά αντί να κάτσουν μέσα…

Η Μαρίνα παίρνει την τσάντα της και βγαίνει από το σπίτι. Ο Ορέστης παίρνει τα κλειδιά του και, κάνοντας κίνηση προς τα έξω, κλείνει την πόρτα του διαμερίσματός του. Η Χριστίνα πιάνει τα γυαλιά του ηλίου της και φεύγει. Η Σοφία παίρνει το yoga mat της και αφήνει το place to be της. Η Αλεξάνδρα πιάνει στα χέρια της ένα καλαθάκι πικ νικ και αποχαιρετά το «καταφύγιό» της.

Ναι, όλα αυτά τα άτομα έκαναν το μεγάλο βήμα και αρνήθηκαν να κλειστούν στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους. Όσο για το τι ώθησε σε αυτό; Απ’ όσο ξέρουμε, μερικές δροσιστικές και απολαυστικές γουλιές φυσικού χυμού Amita φαίνεται να ήταν αρκετές για να συνειδητοποιήσουν πως ο κόσμος εκεί έξω είναι υπέροχος και πρέπει να αναζητάμε (ή και να δημιουργούμε) ευκαιρίες να περνάμε περισσότερο χρόνο σε επαφή με τη φύση.

image005.jpg

… και κάθε μέρα γίνεται «φυσικά μοναδική»

Ο πρώτος ελληνικός συσκευασμένος χυμός μάς θυμίζει πως ο κόσμος εκεί έξω είναι υπέροχος και μας παροτρύνει να τον απολαύσουμε. Αυτό έκαναν πράξη και οι πέντε άνθρωποι της ιστορίας μας, οι οποίοι, μετά τις δουλειές τους, αρνήθηκαν να κλειστούν στα σπίτια τους και «έπιασαν» τα κοντινά τους πάρκα και τις παραλίες. Είτε απλά για να κάτσουν σε κάποιο σημείο και να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης, είτε για να τρέξουν ή να κάνουν yoga κάτω από τον ίσκιο των δέντρων.

Ό,τι και να έκαναν, πάντως, ξέρουμε πως, βάζοντας τη φύση στην καθημερινότητά τους, ένιωσαν πιο ήρεμοι, πιο χαρούμενοι, πιο ελεύθεροι. Συνειδητοποίησαν, δηλαδή, τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει η φύση οι οποίες, με τη σειρά τους, μας κάνουν να βλέπουμε την καθημερινότητα με άλλη «ματιά», πιο φρέσκια και δημιουργική.

Σε αυτές τις όμορφες στιγμές στο φυσικό περιβάλλον, είχαν μαζί τους τον αγαπημένο τους χυμό Amita, ο οποίος έδωσε μια «φυσικά μοναδική» γεύση στη μέρα τους χάρη στην απολαυστική και δροσιστική, φρέσκια γεύση του. Η Μαρίνα, ο Ορέστης, η Χριστίνα, η Σοφία και η Αλεξάνδρα κατάλαβαν χάρη σε αυτήν πως χρειάζεται να περνάνε κάθε μέρα έστω και λίγο χρόνο στον έξω κόσμο για να δώσουν… άλλη γεύση στην κάθε τους μέρα. Μήπως να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους και εμείς;