Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που φέρνει την Κρήτη στο τραπέζι σου με γεύση και ποιότητα

MALIAKOS_NIKOS

Terra Creta: Όταν κάθε «σταγόνα» παράδοσης και ποιότητας αντικατοπτρίζει την ψυχή της Κρήτης.

Υπάρχουν κάποιοι τόποι που έχουν να σου πουν πολλές, μικρές και μεγάλες, ιστορίες που «μετράνε» χρόνια, αιώνες, ακόμα και χιλιετίες -και είναι γνωστές ακόμα και σε μακρινές γωνιές του κόσμου. Ένας τέτοιος τόπος είναι η Κρήτη, ένα νησί που γοητεύει χάρη στο πλούσιο φυσικό του περιβάλλον, τους μύθους, την ιστορία και τις παραδόσεις του, αλλά και τον πολιτισμό και τη γαστρονομία του. Και, φυσικά, χάρη στους ανθρώπους του -απλούς και φιλόξενους, που δεν διστάζουν να ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού τους και να μοιραστούν ό,τι βρίσκεται στο τραπέζι τους.

Και μπορεί η Κρήτη (και το καλοκαίρι) να είναι μακριά, αλλά μήπως υπάρχει κάτι που μπορεί να μας «μεταφέρει» σχεδόν μαγικά, εδώ και τώρα, στο νησί; Η απάντηση είναι «ναι», αρκεί να έχεις και εσύ το αυθεντικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Terra Creta στο τραπέζι σου. Και αυτό γιατί ακόμα και μια σταγόνα είναι αρκετή για να σε ταξιδέψει νοερά στο Κολυμβάρι Χανίων και τους όμορφους, ηλιόλουστους ελαιώνες του, χαρίζοντάς σου ένα μικρό «άγγιγμα» παράδοσης που θα λατρέψεις!

Η ψυχή της Κρήτης στην… κορυφή του κόσμου

Οι ρίζες της εταιρείας έχουν ως πηγή έμπνευσής τους, την Ελιά των Βουβών, μία από τις πιο αρχαίες ελιές σε ολόκληρο τον κόσμο, που βρίσκεται κοντά στο ιδιόκτητο ελαιοποιείο της Terra Creta. Ή, αλλιώς, εκεί που η ελαιοποίηση είναι όχι απλά παράδοση, αλλά πραγματική τέχνη.

Και αν θέλεις να μάθεις ακόμη περισσότερα για αυτό, αρκεί να συναντήσεις τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους, με στόχο το φρέσκο, αυθεντικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, στο οποίο «καθρεφτίζεται» η ψυχή της Κρήτης. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός πως η Terra Creta αναγνωρίζεται διεθνώς και έχει ξεχωριστή θέση στο τραπέζι όσων αναζητούν την απόλυτη ποιότητα σε περισσότερες από 46 χώρες στον κόσμο.

Για την ακρίβεια, το Terra Creta Grand Cru, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της εταιρείας, διακρίνεται κάθε χρόνο, από το 2020 μέχρι σήμερα, ως το Νο1 εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κορωνέικης ποικιλίας παγκοσμίως από το EVOO World Ranking. Έτσι, όπως προκύπτει από τον ίδιο φορέα, η Terra Creta είναι ο πιο πολυβραβευμένος παραγωγός ελληνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου Κορωνέικης ποικιλίας στον κόσμο.

Καινοτομία και βιωσιμότητα στο επίκεντρο

Μία επίσκεψη στο υπερσύγχρονο ελαιοποιείο της εταιρείας είναι αρκετή για να συνειδητοποιήσεις ότι η αμέριστη φροντίδα σε όλα τα στάδια της παραγωγής μετατρέπει την ελαιοποίηση σε υψηλή τέχνη. Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο, μάλιστα, είναι πως από τη στιγμή που το ελαιοποιείο παραλαμβάνει τις ελιές μέχρι την έκθλιψή τους, μεσολαβούν μόνο 12 ώρες. Ακρίβεια και ταχύτητα -όλα σχεδιασμένα με φροντίδα, έτσι ώστε ο καρπός να διατηρεί τη φρεσκάδα και τα αρώματά του. Έτσι, κάθε φορά που απολαμβάνεις το Terra Creta, μπορείς να είσαι σίγουρη ότι πρόκειται για κάτι μοναδικό!

«Σύμμαχος» σε όλη την παραγωγική διαδικασία, φυσικά, οι βιώσιμες πρακτικές που πιστοποιούνται και βελτιώνονται συνεχώς και αναπτύσσονται σε τέσσερα στάδια -από τον αγρό στο ελαιουργείο, και από εκεί στην τυποποίηση και το ράφι. Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία επιλέγει για το ελαιόλαδό της συσκευασίες που είναι αποκλειστικά γυάλινες ή μεταλλικές, έτσι ώστε να μην αλλοιώνονται τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.

Χρειάζεσαι κάτι περισσότερο, για να είσαι σίγουρη πως πρόκειται για μία επιλογή που δείχνει αγάπη για τη λεπτομέρεια και το περιβάλλον; Μάθε πως σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, για κάθε στάδιο της ελαιοποίησης, η Terra Creta φροντίζει να δημιουργεί θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, αλλά και στην τοπική οικονομία και κοινωνία, συμβάλλοντας έμπρακτα στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων που αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη. Έτσι, όχι μόνο απολαμβάνεις ένα προϊόν κορυφαίας ποιότητας, αλλά ταυτόχρονα κάνεις και ένα μικρό βήμα προς ένα πιο βιώσιμο αύριο. Διότι κάθε σταγόνα Terra Creta γίνεται ένα «δώρο» για εσένα και τον πλανήτη.

Τελικό αποτέλεσμα; Ένα 100% αυθεντικό ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που δεν είναι απλώς ένα προϊόν, αλλά ένας θησαυρός που «καθρεφτίζει» την ψυχή της Κρήτης και δημιουργεί μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία, που φέρνει τη γη και την κληρονομιά του νησιού στο πιάτο μας. Κάθε φορά που το χρησιμοποιείς ξέρεις ότι προσφέρεις το καλύτερο στον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης