Πόση μαεστρία θέλει για να βράσουμε ένα αυγό;
Τελικά δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζαμε.
Νομίζατε πως το να βράσετε ένα αυγό είναι το πιο απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε μέσα στην κουζίνα σας; Κι όμως, τα φαινόμενα απατούν, καθώς όχι μόνο δεν είναι εύκολο, αλλά σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Dr Charles D. H. Williams χρειάζεται ειδική μαθηματική εξίσωση για να τα καταφέρετε.
Για να κάνετε τον ακριβή υπολογισμό θα χρειαστείτε την αρχική θερμοκρασία του αυγού, τη θερμοκρασία του νερού και την επιθυμητή θερμοκρασία του κρόκου. Βέβαια όλα αυτά φαντάζουν άκρως δυσνόητα γι' αυτό αν θέλετε να κάνετε τις ακριβείς μετρήσεις χρησιμοποιήστε το βιβλίο «The science of cooking» και θα βρείτε τις απαντήσεις στις απορίες σας.
Μήπως να αφήσετε το βραστό αυγό και να φτιάξετε κάτι πιο εύκολο;