Γλυκό τριαντάφυλλο δια χειρός Παρλιάρου
Έρωτας με την πρώτη κουταλιά
Το πρωτοανακάλυψα σε μια από τις εξορμήσεις μου στο Sweet Alchemy στο Κολωνάκι. Έμεινε στο ντουλάπι δύο μέρες, με ιδιαίτερη προσπάθεια να φανώ εγκρατής, κυρίως γιατί σκεφτόμουν ότι θα πρέπει να περάσουν κάμποσες ακόμα μέχρι να ξαναβρεθώ στο κέντρο για ανεφοδιασμό- και δεν θα έχω την δέουσα υπομονή.
Για καλή μου (μας) τύχη άνοιξε το Sweet Alchemy στην Κηφισιά και στην τελευταία μου βόλτα εκεί, συνάντησα τον Στέλιο Παρλιάρο και τον ρώτησα περισσότερα για αυτό το απερίγραπτα εθιστικό γλυκό του κουταλιού, με την ντελικάτη γεύση: «Οι τριανταφυλλιές που χρησιμοποιούνται για αυτό το γλυκό είναι οι μαγιάτικες. Καλλιεργούνται μόνο για κατανάλωση στη ζαχαροπλαστική και στα καλλυντικά. Είναι δύσκολο πλέον να βρώ μεγάλες ποσότητες στην Ελλάδα και κάνω εισαγωγή απο Βουλγαρία που καλλιεργούν σε απέραντες εκτάσεις αυτές τις τριανταφυλλιές για το υπέροχο ροδόνερο» μου εξήγησε και μου έδωσε και μερικά tips πώς αλλιώς να απολαύσουμε το γλυκό τριαντάφυλλο: «Δοκιμάστε το σαν συνοδευτικό πάνω από παγωτό, πανακότα, γιαούρτι και πάστα φλώρα»- τάδε έφη Στέλιος Παρλιάρος και ανοίγω το επόμενο βαζάκι!