Μαγειρεύοντας με τον Χριστόφορο Πέσκια

Το Queen.gr έμαθε να μαγειρεύει μαζί με τον γνωστό σεφ, στο Πbox Cookery.


Ο πληθωρικός Χριστόφορος Πέσκιας δε χρειάζεται συστάσεις.
Διακεκριμένος, πολυταξιδεμένος, και πολυβραβευμένος, με δράση και παρουσία σε κορυφαίες "κουζίνες του κόσμου", θητεύοντας δίπλα σε μεγάλους "δασκάλους", κατάφερε με πολλή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια να βάλει τη σφραγίδα του σε ορισμένα από τα σημαντικότερα και πιο ενδιαφέροντα projects που σχετίζονται με την τέχνη της μαγειρικής, τη δημιουργία και το φαγητό εν γένει. Το πρόσφατο πέρασμά του από την τηλεόραση το έκανε ακόμα πιο γνωστό στο ευρύτερο κοινό, γεγονός που οδήγησε πολλές (και πολλούς) να του ζητούν επισταμένα τις συμβουλές και τις ιδέες του. Έτσι, σε συνέχεια των πετυχημένων εστιατορίων του ΠBOX Eatery σε Κηφισιά και Κολωνάκι, εγένετο ΠBOX Cookery.

Σε αυτόν τον ολοκαίνουργιο χώρο-εργαστήρι, σε συνεργασία με τη Μαργαρίτα Σαραντοπούλου μοιράζεται με φίλους - μαθητές την αγάπη και το πάθος του για τη μαγειρική.
Εκεί τον επισκέφτηκε και το Queen.gr, στα πλαίσια ενός από τους κύκλους μαθημάτων του, στην συγκεκριμένη περίπτωση, με θέμα την Ασία.
Για 3 ώρες τον παρακολούθησα, με τους υπόλοιπους "συμμαθητές" μου να μαγειρεύει, step by step, τρία φαγητά και ένα γλυκό, ενώ παράληλλα, πολύ χαλαρός - σαν να μιλούσε με την παρεα του στην κουζίνα του σπιτιού του - μας ανέλυε το κάθε βήμα, μας μιλούσε για τις ιδιαιτερότητες των υλικών που χρησιμοποιούσε και απαντούσε στις, πολλές, ερωτήσεις μας.

Το αποτέλεσμα δεν περιγράφεται - θα πρέπει να το δοκιμάσετε.

Προς το παρόν δοκιμάστε να φτιάξετε την συνταγή που ακολουθεί. Θα γεμίσει Ασία το στόμα σας.



ΠBOX Cookery
Αγίου Τρύφωνος 10,
Κηφισιά 14562
T: 210 80 13 511
www.p-box.gr


Μπριζόλα με spicy pasta και wasabi sesame seeds

Για την πάστα

2 κουταλιές της σούπας μαραθόσπορους
1 αστεροειδή γλυκάνισο
5 σπόρια κάρδαμο
1 κουταλιά του τσαγιού σπόρους κιμίνο
1 κουταλιά του τσαγιού κάνελα
κουταλιά του τσαγιού κόκκους πιπέρι μαύρο
2 red thai chilli pepper
1 πράσινη πίπερια κέρατο
2 σκελίδες σκόρδο
50γρ ginger
50gr galangal
¼ ματσάκι κόλιανδρο
30γρ μαύρη ζάχαρη
40ml fish sauce
50ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά του τσαγιού sesame oil

Για την μπριζόλα και την αγγουροσαλάτα

4 μπριζόλες μοσχαρίσιες λεπτές (πάχος 1cm)
Ασιατική πικάντικη πάστα
Wasabi sesame seeds
2 αγγούρια καθαρισμένα και κομμένα με peeler
1 πράσινο τσιλλί
20 φύλλα βασιλικού
1 κουταλιά της σούπας rice vinegar

Εκτέλεση

1.Σε ένα μικρό ταψάκι ψήνουμε τα πρώτα 6 υλικά (σπόρους) σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °c για περίπου 7-8 λεπτά.
2.Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα multi και τα αλέθουμε καλά (πολύ καλά)
3.Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα υλικά για 5-6 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα και γίνει πάστα
4.Ψήνουμε τη μπριζόλα την πασαλείβουμε με τη πάστα και την ψήνουμε για άλλα 30 δεύτερα.
5.Φτιάχνουμε την αγγουροσαλάτα με το ξύδι, chilli, και βασιλικό και την πασπαλίζουμε με τα wasabi sesame seeds

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης