Το στήσιμο της κουζίνας από την αρχή: Κουτάλια και μαχαιροπίρουνα
Είστε καινούρια νοικοκυρά; Χρήσιμα tips για μία κουζίνα από την αρχή.
Η κουζίνα είναι το πιο συχνά επισκεπτόμενο δωμάτιο στο σπίτι, και πολλές φορές, μαζί με το μπάνιο το, πιο υπερφοτωμένο. Δεν χρειάζεται καν να συζητηθεί το πόσα χρήματα καταναλώνει η μέση νοικοκυρά, κάθε χρόνο, για τον εξοπλησμό της κουζίνας της. Ντουλάπια γεμάτα με πιάτα, τάπερ (αχ, αυτά τα τάπερ), ποτήρια και κάθε λογής μαγειρικά σκεύη.
Αυτό το οποίο καταναλώνει τον πιο λίγο χώρο στην κουζίνα σας αλλά έχει και την λιγότερη προσοχή σας, είναι τα μαχαιροπίρουνα. Κατά πόσο σίγουρες ήσταστε όμως ότι έχετε ό,τι χρειάζεστε στο σερβίτσιο σας, και ότι έχετε αποφύγει οτιδήποτε περιττό; Ένα σπίτι δεν χρειάζεται να έχει παραπάνω από δέκα σετ από πιρούνια και κουτάλια. Σας αρκούν μόνο πέντε κουταλάκια του γλυκού, δύο ξύλινες κουτάλες, μία μεταλική κουτάλα, μία μεγάλη πιρούνα για ζυμαρικά, μία κουτάλα με τρύπες για να τραγγίζετε τα χόρτα σας, μία σπάτουλα για γλυκά, ένα πίλερ για να ξεφλουδίζετε τα φρούτα σας. Είναι πολύ χρήσιμο να έχετε ένα σετ από μαχαίρια, με διάφορα μεγέθη και με διάφορες λεπίδες, για να μπορείτε να κόβετε οτιδήποτε θέλετε (και να μην έχετε πλέον την ανάγκη του για τίποτα). Το σερβίτσιο βολεύει πάντα να τοποθετείται σε από τα πρώτα συρτάρια της κουζίνα σας, και συνήθως δίπλα στο φούρνο. Υπάρχουν ειδικά κουτιά, για να τοποθετείτε ανά είδος τα μαχαιροπιρουνά σας, τα οποία μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη σπιτιού. Τέλος, τα μαχαίρια πρέπει να τοποθετούνται πάντα στις ειδικές τους θήκες και να βρίσκονται σε σημείο που να μην μπορεί να τα φτάσει κανένας μικρός μπόμπηρας.