Το στήσιμο της κουζίνας από τη αρχή: Πιάτα και πιατέλες
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Είστε καινούρια νοικοκυρά; Χρήσιμα tips για μία κουζίνα από την αρχή.
Αν στήνετε για πρώτη φορά την κουζίνα σας από την αρχή, χρειάζεστε να είστε φιδωλή στις αγορές σας, και να έχετε λίγο από όλα σε μικρές ποσότητες, αυτό είναι ακόμα πιο απαραίτητο στην περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα χώρου στην κουζίνα σας. Ένα από τα πιο κύρια "συστατικά" μιας κουζίνας είναι τα πιάτα και οι πιατέλες. Δεν χρειάζεται να γεμίζετε τρία ντουλάπια με κεραμικά αλλά να αρχίσετε να σκέφτεστε πρακτικά.
Αρχίστε επιλέγοντας ένα βασικό σετ από οχτώ ρηχά κεραμικά πιάτα για καθημερινή χρήση, τα σχέδια είναι πολλά και για όλα τα βαλάντια. Θα μπορούσατε να έχετε άλλη μία συλλογή με ένα πιο καλό και ακριβό σετ πιάτων, για μία πιο ιδιέταιρη στιγμή. Η κουζίνα σας θα πρέπει οποσδήποτε να διαθέτει δύο βαθιές πιατέλες για σαλάτα. Μία ρηχή μεγάλη πιατέλα για να σερβίρετε ψάρι ή κρέας, και τέσσερα βαθιά πιάτα για σούπα. Τέλος, τέσσερα μικρά ρηχά πιατάκια για να σεβίρετε ορεκτικά και δύο μικρά κεραμικά μπολ, ιδανικά για να τρώτε τα δημητριακά σας.