Αστικός μύθος: Τα λευκά κρασιά δεν ταιριάζουν με τα τυριά
Αν απορείτε τι είδους κρασιά πρέπει να σερβίρετε μαζί με μία πιετέλα τυριών, μη διστάσετε να επιλέξετε ένα λευκό.
Υπάρχει ένας μύθος πως τα κόκκινα κρασιά, μόνο, ταιριάζουν με τα τυριά, έτσι κάθε φορά που φιλοξενείτε στο σπίτι σας φίλους για μία βραδιά γαστρονομίας και φιλοσοφικής συζήτησης φροντίζετε πάντα να έχετε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί.
Και αν σας τελειώσει, τι κάνετε; Δεν μπορείτε να σερβίρετε αναψυκτικά και να γίνετε κόκκινες σαν το κρασί από τη ντροπή. Αλλά θεωρείτε πως το λευκό κρασί θα σας ντροπιάσει εξίσου. Η αλήθεια είναι πως αυτό είναι ένας μύθος, γιατί τα λευκά κρασιά, ιδιαίτερα τα φρουτώδη, αναδεικνύουν, πολλές φορές, καλύτερα τη γεύση των τυριών, κυρίως αυτών που είναι πλούσια και λιπαρά όπως το blue cheese και το καμαμπέρ.
Τα κόκκινα κρασιά καλύπτουν πλήρως τη γεύση των των τυριών, όταν είναι έντονα σε οξύτητα και γεύση. Έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρώτε τυριά όταν πίνετε ένα τέτοιο κόκκινο κρασί, γιατί παίρνετε θερμίδες χωρίς λόγο, όπως επίσης δεν χρειάζεται να νιώθετε ντροπή με το σερβίρισμα του λευκού κρασιού με τα τυριά, γιατί δεν κάνετε τίποτα λάθος.