Τα αποξηραμένα φρούτα κάνουν καλό
Τα αποξηραμένα φρούτα όπως οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα κρατάνε σχεδόν όλα τους τα θρεπτικά συστατικά όπως όταν ήταν φρέσκα. Και από την στιγμή που ζυγίζουν λιγότερο και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν είναι συμπυκνωμένα.
Όταν αποξεραίνετε μόνη σας φρούτα στο σπίτι, χρησιμοποιήστε θερμοκρασίες άνω των 60 βαθμών Κελσίου. Υψηλότερες θερμοκρασίες θα κάνουν τα φρούτα σας να ξεραθούν εξωτερικά και θα μείνει όλη η υγρασία στο εσωτερικό. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, μέτα από ένα χρονικό διάστημα η υγρασία να βγει στο εξωτερικό με την μορφή μούχλας.