Πόσο να ψήσετε το λευκό και το κόκκινο κρέας
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Κάποιοι από εσάς τρώνε τις μπριζολίτσες τους καλοψημένες, κάποιοι σχεδόν καμένες, άλλοι πάλι μέτρια ψημένες -με ένα ίχνος αίματος και αρκετό ζουμί- και κάποιοι πολλοί πιο τολμηροί τρώνε το κόκκινο κρέας σχεδόν άψητο -με το αίμα να κυλάει στο πιάτο. Είναι κάτι που επιτρέπεται στο κόκκινα κρέατα και σας εγγυόμαστε δεν θα γυρίσετε με πονόκοιλο αν φάτε μία μέτρια ψημένη μπριζόλα.
Αντίθετα, στα λευκά κρέατα πρέπει πάντα να απαιτείτε να είναι καλοψημένα. Αν σας σερβιριστεί φιλέτο κοτόπουλο μέτρια ψημένο, είναι ένα σημαντικό σημάδι ότι ο μάγειρας δεν κάνει καλά την δουλειά του, αφού δεν ξέρει τους βασικούς αγώνας υγιεινής τροφίμων. Ο κίνδυνος σαλμονέλας είναι πολύ μεγάλος και το κρέας πρέπει να είναι ψημένο πολύ καλά. Αν τα φιλέτα σας είναι χοντρά -το οποίο σημαίνει ότι προέρχονται από πουλερικά ελευθέρας βοσκής- χρειάζονται περισσότερη ώρα μαγειρέματος.
Μάιος! Μήνας για Smart Buying στα Carrefour!