Πως χρησιμοποιούμε το αλάτι στη μαγειρική από τον Jean-Louis Vosgien
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Πως χρησιμοποιούμε το αλάτι στη μαγειρική από τον Jean-Louis Vosgien
Ο διάσημος Γάλλος μάγειρας και ιδιοκτήτης δύο σχολών μαγειρικής Jean-Louis Vosgien μας δίνει μερικές συμβουλές για την χρησιμότητα του αλατιού στην καθημερινή μας μαγειρική – εκτός από αυτή της γεύσης, φυσικά. Κατά τον Vosgien είναι σημαντικό να βράζουμε τα λαχανικά και τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό. To άρωμα του αλατιού θα διεισδύσει έτσι περισσότερο στο φαγητό σας και θα βελτιωθεί κατά πολύ η γεύση του. Τα αλάτι στο βραστό νερό, θα αυξήσει την θερμοκρασία μαγειρέματος και το φαγητό σας θα γίνει σε λιγότερο χρόνο και με λιγότερη ενέργεια. Βράζοντας τα λαχανικά σας σε αλατισμένο νερό θα γίνουν πιο πράσινα και θα δείχνουν πιο φρέσκια και ζωντανά.