Στις δαγκάνες του αστακού
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Ο αστακός είναι ένας υπέροχος καλοκαιρινός μεζές είτε τον κάνετε βραστό είτε ψητό στα κάρβουνα. Και για αυτό το λόγο ο αστακός λατρεύει τα καυτερά μπαχαρικά, τσίλι και σκόρδο αλλά και πολύ λεμόνι.
Η τυπική αμερικάνικη συνταγή, θέλει τον αστακό βουτηγμένο στο λιωμένο βούτυρο –τρομαχτικά απολαυστικό. Ο αστακός παίρνει ένα υπέροχο ροζ χρώμα όταν ψηθεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις συνταγές το ίδιο όπως και η καβουρόψυχα.
Η ψίχα του αστακού είναι προτιμότερο να τρώγεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου, διότι είναι πιο γλυκιά και μαλακή.
Related
Bloggers
01
10