Πως να καταψύξετε το pesto σας
Επειδή ο βασιλικός είναι εποχικός και δεν μπορείτε να φτιάχνετε την pesto σάλτσα σας με φρέσκα υλικά όλο το χρόνο, υπάρχει τρόπος να τον καταψύξετε και να το χρησιμοποιείτε εβδομάδες ή μήνες μετά. Όταν φτιάξετε το pesto κλείστε το σε polybag αεροστεγώς και βουτήξτε το σε ένα βαζάκι που είναι μισογεμισμένο με λάδι. Βυθίστε το polybag μέσα, κλείστε το βάζο αεροστεγώς και βάλτε το στην κατάψυξη αμέσως. Έτσι το pesto σας θα διατηρηθεί για πολλές εβδομάδες ανέπαφο.