Μαστίχα στα γλυκά αλλά με προσοχή
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Η διάσημη μαστίχα, όχι μόνο για την σπανιότητα της και της θεραπευτικές της ιδιότητες -όταν πονάει το στομάχι σας, ένα ρόφημα μαστίχας θα διώξει τον πόνο- αλλά και για την υπέροχη γεύση που θα δώσει στα γλυκά σας.
Μην διστάσετε να βάλετε άρωμα μαστίχας στα γλυκά αλλά ακόμη και το παγωτό σας, αλλά με προσοχή. Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι κάθε τι με μέτρο, έτσι και η μαστίχα, αν βάλετε πολύ αντί για την γλυκιά μυρωδάτη γεύση της θα πάρετε μία πικρίλα στο γλυκό σας. Συνήθως 2-3 κόκκοι είναι υπεραρκετοί.
Η μαστίχα που προορίζετε για μαγειρική διατηρεί το άρωμα της ακόμα και μέσα στην κατάψυξη.
Related
Bloggers
01
10