Ψητά λαχανικά; Και όμως είναι πεντανόστιμα
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Ξέρουμε πως όλοι δίπλα στην μπριζολίτσα σας βάζετε και λαχανικά όταν κάνετε μπάρμπεκιου. Κολοκυθάκια, μελιτζάνες και ψητή ντοματούλα είναι τα πιο συνηθισμένα λαχανικά που διαλέγουμε για το γκριλ μας. Όμως η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποια λαχανικά που δεν τα έχετε τόσο σε εκτίμηση και που αν τα βάλετε στην φωτιά γίνονται οι πιο νόστιμες λιχουδιές.
Δοκιμάστε να τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο και να ψήσετε κρεμμύδι, με λίγο βουτυράκι και δενδρολίβανο ή πράσινα φύλλα λαχανικών με λεμονάκι και θαλασσινό αλάτι. Θα αλλάξει ότι ξέρατε μέχρι σήμερα για τα ψητά λαχανικά. Ακόμα δοκιμάστε να ψήσετε φρέσκο μάραθο με λεμόνι και λίγο τσίλι και τέλος ολόκληρες γλυκοπατάτες με κύμινο, τσίλι και λάιμ.
Μήπως να μην φάτε καθόλου κρέας σήμερα;