Ο βασικός κανόνας των δέκα λεπτών για τα ψάρια
Υπάρχει ένας θεμελιώδης κανόνας για το ψήσιμο των ψαριών, που όμως εφαρμόζεται διαφορετικά για κάθε ψάρι και πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με την περίπτωση. Σύμφωνα με αυτόν, κάθε ψάρι χρειάζεται 10 δέκα λεπτά ψησίματος για κάθε 2,5 εκατοστά πάχους έτσι ώστε να ψηθεί στην εντέλεια και να αποκτήσει πλούσια γεύση. Αν αναρωτιόσασταν λοιπόν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ψήσετε τα λαχταριστά θαλασσινά σας στο μπάρμπεκιου που ετοιμάζετε για την παρέα, τώρα ξέρετε.