Τιραμισού από την θρυλική Ιταλιάνα Sophia Loren
Ποιος καλύτερος για να φτιάξει κλασική, ιταλική τιραμισού, από την γυναίκα που εκπροσωπεί εδώ και χρόνια ολόκληρη τη χώρα;
Η σεξοβόμβα του παλιού ιταλικού κινηματογράφου, μια από τις διαχρονικά πιο όμορφες γυναίκες του Hollywood και μαγευτική ηθοποιός, η Sophia Loren, είναι η εκλεκτή καλεσμένη μας για σήμερα και θα μας μαγειρέψει ένα από τα πιο κλασικά και φημισμένα ιταλικά γλυκά. Την τιραμισού.
Υλικά
3 αυγά, χωρισμένα
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
170γρ. τυρί mascarpone
1 μεγάλο πακέτο σαβαγιάρ
1 κούπα λικέρ πορτοκαλιού (πχ. Grand Marnier)
1 κούπα καφέ espresso
60γρ. κουβερτούρα, τριμμένη
½ κούπα σκόνη κακάο
Εκτέλεση
1.Χτυπήστε καλά τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγού σε ένα μπολ.
2.Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι αν αφρατέψουν.
3.Σε ένα τρίτο μπολ, ρίχτε το μείγμα των κρόκων μαζί με το mascarpone και χτυπήστε καλά και στο τέλος προσθέστε τα ασπράδια των αυγών, χτυπώντας καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα.
4.Απλώστε τα σαβαγιάρ σε ένα πυρέξ.
5.Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, ραντίστε τα σαβαγιάρ με το μισό λικέρ και το μισό espresso.
6.Καλύψτε τα σαβαγιάρ με το μείγμα του mascarpone και την τριμμένη σοκολάτα και καλύψτε το με λίγο περισσότερο από το μισό της σκόνης κακάο.
7.Απλώστε στη κορυφή μια ακόμα στρώση σαβαγιάρ και ραντίστε την με το υπόλοιπο λικέρ και το espresso.
8.Βάλτε το πυρέξ στη κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες.
9.Πριν σερβίρετε, καλύψτε τη τιραμισού με το υπόλοιπο κακάο.