Τα ψητά λαχανικά της Zooey Deschanel
Η πιο γλυκιά φάτσα του Hollywood μαγειρεύει γευστικά και υγιεινά.
Μπορεί να έκανε θρύψαλα τη καρδιά του Joseph Gordon Levitt στο, κλασικό πλέον, «500 Days of Summer», στην πραγματικότητα όμως η Zooey Deschanel είναι μία από τις πιο γλυκές, όμορφες και ταλαντούχες παρουσίες της ξένης showbiz, με αρκετές καλές ταινίες στο ενεργητικό της και μερικούς εξαιρετικούς δίσκους ως μουσικός και τραγουδίστρια και ½ των «She & Him». Εκτός όμως από όλα αυτά, η Zooey είναι και άξια μαγείρισσα και αυτή είναι η συνταγή της για ένα λαχταριστό και πολύχρωμο πιάτο με ψητά λαχανικά.
Υλικά
2-3 παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
3 γογγύλια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1 μικρό ματσάκι παστινάκη, καθαρισμένο
2 μικρά κρεμμύδια, καθαρισμένα
1 ματσάκι καρότα, καθαρισμένα
3-4 κόκκινες πατάτες με τη φλούδα τους
1 κεφάλι σκόρδο (αφήστε τη φλούδα αλλά κόψτε το κοτσάνι)
2-3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
1/4κούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1.Αραδιάστε τα λαχανικά σε ένα ταψί και καλύψτε τα με κλαδάκια από φρέσκα βότανα της επιλογής σας. Ψεκάστε όλο το ταψί με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε απλόχερα.
2.Βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C και ψήστε τα λαχανικά για 1 ώρα, γυρίζοντάς τα κάθε 20 λεπτά.
3.Μόλις τα γογγύλια και τα παντζάρια γίνουν τρυφερά (δοκιμάστε με το πιρούνι), τα λαχανικά σας είναι έτοιμα. Βάλτε τα σε μια πιατέλα και σερβίρετε.