Οι γαρίδες του Mick Jagger

Οι γαρίδες του Mick Jagger

Γιατί και μια συνταγή με γαρίδες μπορεί να είναι ροκ.

Ο Mick Jagger, ο frontman των θρυλικών Rolling Stones, μπορεί να ήταν πάντα 40 κιλά άνθρωπος, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν ήξερε να τρώει και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Απλά είχε υψηλό μεταβολισμό. Η ακόλουθη συνταγή είναι η αγαπημένη του και την έχει μάθει από τον προσωπικό του σεφ, ο οποίος τον ακολουθεί σε κάθε περιοδεία.

Υλικά
500γρ. μικρές, ωμές, ακέφαλες γαρίδες (περίπου 30)
1 κλαδί ginger (περίπου 3εκ.), ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
2 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε λωρίδες
2κ.σ. φυτικό ελαιόλαδο
2κ.σ. βερμούτ
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
λίγο ακόμα ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι

Εκτέλεση
1.Πλύντε τις γαρίδες καλά και καθαρίστε τις.
2.Ρίξτε τις σε ένα μπολ μαζί με το μισό ginger, το πράσινο κρεμμύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
3.Ζεστάνετε ένα τηγάνι ή ένα γουόκ και ρίξτε λάδι. Μόλις το λάδι κάψει, ρίξτε μέσα το υπόλοιπο μισό ginger και τηγανίστε το για περίπου 1 λεπτό.
4.Προσθέστε αμέσως το μείγμα με τις γαρίδες και τηγανίστε τα όλα μαζί για 2 λεπτά. Προσθέστε το βερμούτ και ανακατέψτε.
5.Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σκεπάστε το τηγάνι. Συνεχίστε να μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
6.Βγάλτε τις γαρίδες από το τηγάνι, πασπαλίστε τις με το υπόλοιπο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σερβίρετέ τις με ρύζι και, αν θέλετε, με μερικές φέτες ακτινίδιο.