Πώς να συντηρήσετε το σπιτικό pesto
Βασιλικός, check. Ελαιόλαδο, check. Κουκουνάρι, check. Παρμεζάνα, check. Μέσα σε πέντε λεπτά έχετε έτοιμο ένα αρωματικό, απολαυστικό, σπιτικό pesto. Αν σας περισσέψει μην το πετάξετε. Ένας έξυπνος τρόπος για να το διατηρήσετε στο ψυγείο χωρίς να χαλάσει, είναι να το βάλετε σε αποστειρωμένο βαζάκι και να φροντίσετε να καλύψετε καλά την επιφάνειά του με αρκετό ελαιόλαδο. Το λάδι δρα ως φυσικό "συντηρητικό" και θα διατηρήσει άθικτο το pesto σας μέχρι και 10 μέρες.