Η Jennifer Garner φτιάχνει γαρίδες με κριθαράκι
Η κυρία Ben Affleck ξέρει πώς να κρατά την ίδια και την οικογένειά της σε φόρμα αλλά και με γεμάτα στομάχια.
Όλοι ξέρετε την Jennifer Garner, καθώς και την υπέροχη οικογένεια που έχει δημιουργήσει με τον Ben Affleck, μία από τις πιο αξιολάτρευτες και νορμάλ οικογένειες στο Hollywood. Οπότε θα την αφήσουμε να σας τα πει με δικά της λόγια: «Μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω για μένα και την οικογένειά μου. Είναι το μυστικό μου για να μένω υγιής. Το να φτιάχνω ένα απλό γεύμα με χαλαρώνει μετά από μια δύσκολη μέρα, ενώ συχνά περνάω τα βράδια της Κυριακής μαγειρεύοντας και έπειτα χρησιμοποιώ όσα υλικά έμειναν για τα μεσημεριανά γεύματα μέσα στην εβδομάδα. Το κριθαράκι έχει γίνει το αγαπημένο μου υλικό καθώς είναι ελαφρύ και καταφέρνει και με χορταίνει. Πιο συγκεκριμένα αγαπώ αυτή τη συνταγή με γαρίδες και λαχανικά, γιατί είναι γρήγορη και εύκολη».
Υλικά
1 κούπα κριθαράκι
2κ.γ. ελαιόλαδο
1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένο και λιωμένο
¼ κούπας λευκό κρασί
1 κονσέρβα ολόκληρες, καθαρισμένες ντομάτες
2κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1κ.σ. κάπαρη
1/2κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
1/2κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
1/4κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/4κ.γ. αποξηραμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
500γρ. μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες και χωρίς το κέλυφος
½ κούπα τυρί φέτα
Εκτέλεση
1.Βράστε το κριθαράκι σε νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στο μεταξύ, ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίστε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
2.Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψετε τα για 1 ακόμα λεπτό.
3.Ρίξτε μέσα τις ντομάτες (αφού τις έχετε στραγγίξει) και σπάστε τις σε κομμάτια με την κουτάλα.
4.Προσθέστε το υγρό τους από την κονσέρβα, τον μαϊντανό, την κάπαρη, το μαύρο πιπέρι και το κόκκινο πιπέρι και αφήστε τα να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
5.Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα οι γαρίδες και να γίνουν αδιαφανείς.
6.Ρίξτε το μαγειρεμένο κριθαράκι μέσα στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά. Μόλις τα ζυμαρικά ανακατευτούν καλά και ζεσταθούν, ρίξτε μέσα τη φέτα, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως.