Γδύστε την πιπεριά σας
Δεν είμαστε συνηθισμένοι στο να καθαρίζουμε την φλούδα από τα φρούτα και τα λαχανικά μας, είτε τα μαγειρεύουμε είτε όχι. Και όμως κάποια λαχανικά είναι προτιμότερο να τα τρώμε χωρίς την φλούδα τους, γίνονται λιγότερο πικρά και μπορούμε να γευτούμε πιο καλά την πλούσια γεύση της σάρκας τους και τους χυμούς τους.
Οι πιπεριές είναι από αυτά τα λαχανικά που δύσκολα καθαρίζονται με το πίλερ, και επειδή δεν είμαστε όλοι δεξιοτέχνες στο ξεφλούδισμα, υπάρχουν πιο εύκολη τρόποι για να καθαρίζετε τις πιπεριές σας πριν τις μαγειρέψετε. Ενω κρατάτε την πιπεριά σας με ένα πιρούνι βάλτε την πάνω από ένα γκαζάκι με σιγανή φωτιά. Κρατήστε την πάνω από την φωτιά για 2-3 λεπτά. Μόλις την βγάλετ,ε ενώ ακόμα είναι ζεστή δοκιμάστε να αρχίσετε να την ξεφλουδίζετε. Η φλούδα της θα βγαίνει πολύ εύκολα σε μεγάλα κομμάτια και η σάρκα της θα είναι ζουμερή από την ζεστή θερμοκρασία.